Acasă STIRI HUNEDOARA Hoţii nu s-au putut abţine şi au furat din Trenul Regal

Hoţii nu s-au putut abţine şi au furat din Trenul Regal

Mai mulţi indivizi din Valea Jiului au dat omenia pe ruşine, după ce au furat mai multe piese din Trenul Regal.

Acesta a fost adus la Petroşani, luni şi marţi, pentru a fi vizitat de oameni cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la înfiinţarea depoului de locomotive din localitate.

Din păcate, între vizitatorii de ocazie s-au strecurat şi indivizi fără bun simţ, care au plecat din tren abia după ce au pus mâna pe câte ceva. Astfel, au dispărut pahare şi căni din sticlă, cheile de la uşă sau steaguri oficiale.

„Lipsesc câteva pahare şi nişte căni din sticlă. Nişte fleacuri. Nu ştiu ce i-a putut incita la acest gest. Ca valoare este nesemnificativă, dar ca gest este dureros. E prima dată când se întâmplă aşa ceva. De asta nici nu de-am gândit să descompletăm trenul sau să-l păzim, mai ales că nici nu aveau nu ştiu ce valoare”, a povestit Mihai Cireaşă, inginer la Societatea Feroviară de Turism.

Trenul Regal a fost construit în 1928 special pentru Casa Regală. Garnitura de tren a fost comandată de Regele Ferdinand la societatea italiană Ernesto Breda din Milano, însă a fost terminată doar dupa moartea sa.

Trenul este compus din cinci vagoane: un vagon-sufragerie, un dormitor regal cu baie complet utilată şi trei cuşete pentru însoţitori.

Interiorul trenului are finisaje de lux, mobilierul fiind din esenţe nobile de trandafir, mahon sau nuc.

Fotoliile sunt tapiţate cu piele de Cordoba, lămpile de iluminat sunt realizate cu sticla de Murano, iar vazele sau scrumierele sunt din alabastru.

Cu acest tren au călătorit regii Carol al II-lea şi Mihai I, dar şi liderii comunişti Gheorghe Gheorghiu-Dej şi Nicolae Ceauşescu.

 

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: