AcasăSTIRIHUNEDOARAHunedorenii pot învăța gratuit chineza, la biblioteca județeană

Hunedorenii pot învăța gratuit chineza, la biblioteca județeană

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Institutul „Confucius” din Sibiu și cu Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva demarează un amplu proiect cultural-educativ ce are drept componentă principală organizarea de cursuri de limbă chineză la Deva.

Cursurile de limbă chineză, ținute de profesori din universitățile chineze, cunoscători de limbă română, vor fi gratuite, vor începe în ziua de 6 noiembrie și se vor desfășura la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” din Deva, de două ori pe săptămână, marți și joi, de două ori pe zi: între orele 10 și 12 și 17-19, pe grupe de câte 10 persoane. Înscrierile la aceste cursuri se fac la Secretariatul Bibliotecii Județene, începând de astăzi, 1 noiembrie. Participanții vor avea prilejul să dobândească competențe lingvistice în limba chineză, vor cunoaște elemente esențiale despre simbolistica scrierii chineze, a ideogramelor.

În ultima perioadă, a sporit interesul față de China, față de cultura și milenara civilizație a acestui stat care a cunoscut o înflorire deosebită și are un cuvânt tot mai greu în viața economică, politică și culturală a omenirii. România a stabilit relații diplomatice cu Republica Populară Chineză încă din anul 1949, relații care au stat întotdeauna sub cele mai bune auspicii. Pornind de la premisa că între județul Hunedoara și Regiunea Autonomă Ningxia din China a fost încheiată o înțelegere, în anul 2010, pe multiple domenii de interes, demararea unui astfel de program cultural vine să completeze înțelegerea stabilită la nivelul conducerilor celor două entități administrative. Considerăm că este o oportunitate deosebită organizarea de cursuri de limbă chineză, cursuri de caligrafie chinezească și cursuri de Taichi, domenii de major interes și de primă utilitate pentru oricine dorește să pătrundă tainele acestei limbi complexe, să cunoască lucruri esențiale despre spiritualitatea chineză, despre filosofia de viață a acestui popor mare, creator de civilizație, a declarat Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”.

Pentru anul viitor este preconizată înființarea unei filiale chineze aparținând Bibliotecii Județene, filială care va purta numele Confucius și va pune la dispoziția celor interesați o bogată ofertă de carte și materiale audio-video în limba chineză și limba română. Astfel, toți cei care vor frecventa filiala vor avea posibilitatea și șansa să se informeze și să se documenteze despre numeroasele aspecte ale culturii, civilizației, economiei, medicinii, stilului de viață din China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc