AcasăALERTAIarna revine în forță: Un nou cod galben de ninsori și vânt...

Iarna revine în forță: Un nou cod galben de ninsori și vânt în Banat

harta cod portocaliu

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe informează că, până la miezul acestei nopţi, este cod portocaliu de ninsori şi viscol puternic, cu posibilitatea troienirii zăpezii, în două judeţe din sud-vestul Ungariei. De asemenea, e cod galben de viscol slab, pentru 3 judeţe din centrul şi estul ţării vecine. În zonele cu ninsoare, stratul nou de zăpadă care se poate depune este de 10 centimetri. Șferii români sunt sfătuiți să călătorească în țara vecină având mașinile echipate de iarnă și pregătiți pentru vremea severă.

UPDATE: Circulația pe unele drumuri naționale ar putea fi restricționată. Şeful CNADNR, Mircea Pop, a anunțat astăzi la comandamentul de iarnă, că drumarii se vor concentra pe traseele importante, (cele care asigură legătura dintre Bucureşti-Piteşti, Bucureşti-Craiova-Timişoara, Bucureşti-Constanţa, Bucureşti-Giurgiu, precum şi drumurile de pe Valea Prahovei şi Valea Oltului) urmând ca, probabil, cele mai puţin importante și mai puţin circulate  să fie închise începând din această noapte, de la ora 24.00 și până mâine la prânz. El a precizat că decizia de închidere a unor drumuri va viza exclusiv zonele aflate sub cod portocaliu.

O nouă avertizare meteorologică a fost emisă pentru mai multe regiuni din țară. Astfel, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ninsori si viscol pentru  judetele Caraș-Severin și Hunedoara, valabilă marți, 25 martie, între orele 04.00 și 14.00.

În restul țării, Capitala și alte nouă județe vor intra sub incidența unui cod portocaliu valabil  marți, 25 martie, între orele 04.00 și 14.00. Pentru alte 14 județe este cod galben începând din această seară, de la ora 20.00.

În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și zona Munților Banatului și a Carpaților Meridionali vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare, ce vor cumula local 20 l/mp. Vântul va avea intensificări de peste 55- 60 km/h, viscolind ninsoarea. În jumătatea de sud a țării va ninge, iar vântul va avea intensificari, viscolind ninsoarea. În Lunca Dunarii vor fi precipitații mixte și se va forma polei, se arată în avertizarea emisă de ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc