Acasă ADMINISTRATIE Împotriva hoţilor de pe calea ferată: camere video montate în Defileul Jiului

Împotriva hoţilor de pe calea ferată: camere video montate în Defileul Jiului

cale ferata vjAutorităţile iau măsuri pentru a preveni furturile de componente de la calea ferată, ştiut fiind faptul că hoţii aduc pagube mari transportului feroviar atunci când sustrag cabluri sau alte elemente de siguranţă. În acest sens, pe Defileul Jiului vor fi montate camere video în zonele tunelurilor de cale ferată, echipamentele având rolul să monitorizeze şi ceea ce se întâmplă pe şosele.

În urma unei vizite efectuate pe tronsonul de cale ferată dintre Petroşani şi Târgu Jiu, prefecţii din judeţele Hunedoara şi Gorj, împreună cu alte autorităţi ale statului au decis să ia primele măsuri împotriva hoţilor.

Astfel, specialiștii de la căile ferate au propus autorităţilor să fie montate de sisteme video care să permită monitorizarea permanentă a zonelor cu potențial de risc ridicat și intervenția, atunci când este cazul, pentru stoparea activităților infracționale.

Reprezentanții Regionalei CF Craiova au arătat că instalațiile de siguranță feroviară sunt sustrase sistematic și, din acest motiv, se impun măsuri care să descurajeze aceste activități ilegale.

De comun acord cu autoritățile din județul vecin, prefectul Sorin Adrian Vasilescu a inițiat procedurile de constituire a unui grup de lucru în care să fie implicați reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliție Județene Hunedoara și Gorj, ai Serviciilor Poliția Transporturi din cele două județe și specialiști din cadrul Regionalei CFR.

Prefectul județului Hunedoara a mai arătat că linia de cale ferată care străbate Defileul Jiului reprezintă o rută importantă de comunicare cu zona de sud a țării și că aceasta trebuie menținută în condiții optime de exploatare. Se are în vedere chiar implementarea sistemului de transport de tip RO-LA, astfel încât autovehiculele de tip TIR să fie transportate pe vagoane platformă.

 

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Reciclarea, responsabilitatea antreprenorului modern și atent

Adaptarea afacerii la cerințele de pe piață vine în mod firesc la un moment dat în direcția dezvoltării și presupune de multe...

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: