Acasă ADMINISTRATIE Impozitele și taxele în municipiul Brașov pentru anul viitor, în dezbaterea Consiliului...

Impozitele și taxele în municipiul Brașov pentru anul viitor, în dezbaterea Consiliului Local. Scutiri și reduceri pentru cei care investesc în reabilitarea clădirilor

[ad_1]

Consilierii locali din Brașov vor dezbate în ședința de joi proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale și a taxelor speciale pentru anul 2022. Propunerea executivului este ca în anul viitor impozitele și taxele locale să fie menținute la același nivel ca în acest an.

Potrivit Primăriei Brașov, persoanele care vor plăti impozitele până la 31 martie vor beneficia, în continuare, de reducerea de 5%, care va anula actualizarea cu indicele de inflație și va aduce un beneficiu în plus celor care vor alege să plătească impozitul până la acest termen. De exemplu, pentru persoanele fizice, diferența pentru impozitul pe apartament este, în medie, de 3-4 lei, iar scutirea este mai mare decât această diferență.

„Joi, 22 aprilie, vom propune consiliului local proiectul privind taxele și impozitele pentru anul 2022. Vom avea o serie de facilități pe care le propunem spre aprobare, cum ar fi faptul că pentru cei care reabilitează fațadele va exista o scutire de la impozit pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, pentru cei care dețin mașini electrice impozitul va fi zero, iar pentru cei care dețin hibride va fi redus cu 95 la sută. De asemenea, vor beneficia de reducere de impozit și cei care eficientizează energetic imobilele. În ceea ce privește sancțiunile pe care le propunem, acestea vizează în special imobilele neîngrijite, unde se propune o supraimpozitare de 500 la sută pentru clădirile și curțile neîngrijite, precum și terenurile arabile care pe o perioadă de doi ani de zile nu sunt folosite. Deoarece ne propunem să atragem noi investitori la Brașov, pe lângă crearea unui nou parc industrial și tehnologic, vom propune în perioada următoare o schemă de minimis pentru investitorii care vor să vină în Brașov și care vor crea astfel noi locuri de muncă“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Potrivit proiectului de hotărâre, proprietarii beneficiază, și în 2022, de o serie de facilități la plata impozitelor. De exemplu, pe lângă scutirea totală la plata impozitului pentru autoturism pentru proprietarii de mașini electrice, cei care dețin autoturisme hibrid vor plăti un impozit redus cu 95%. Și proprietarii de mijloace de transport care sunt utilizate efectiv în domeniul agricol sunt scutiți de la plata impozitului.

De asemenea, cei care execută lucrări de de creștere a calității ambiental-arhitecturale a clădirilor, cum ar fi reabilitările de fațade, beneficiază de scutire la plata impozitului pe clădire pentru cinci ani de zile. Și cei care execută lucrări de eficientizare energetică a clădirii beneficiază de o reducere a impozitului cu 20%, tot pentru o perioadă de cinci ani.

Nu în ultimul rând, clădirile și terenurile utilizate pentru furnizarea de servicii sociale de către organizații neguvernamentale și întreprinderi sociale ca furnizori de servicii sociale, cu excepția celor care sunt folosite pentru activități economice, sunt scutite de la plata impozitului.

Și pentru agenții economici sunt prevăzute scutiri de impozit în anul 2022. Pentru ca aceștia să beneficieze de aceste facilități, executivul va iniția, în următoarele luni, o schemă de minimis în conformitate cu legislația în domeniul ajutorului de stat, astfel încât cei care vor investi în Brașov și vor crea locuri de muncă să beneficieze de scutire de impozit.

În același timp, există și prevederi de sancționare a acelor care își lasă proprietățile neîngrijite. Astfel, se propune majorarea cu până la 500% a impozitului pentru clădirile și terenurile neîngrijite situate în intravilanul municipiului Brașov. De asemenea, începând cu al treilea an, se aprobă majorarea cu până la 500%, a impozitului pentru terenul agricol neîngrijit timp de doi ani consecutivi.

Exemple calcul impozite pentru anul 2022

Impozit clădire rezidențială

– Apartament cu suprafața de 64,24 mp, în zona A: 244 de lei;

– Apartament cu suprafața de 49,34 mp, în zona B: 179 de lei;

– Apartament cu suprafața de 50,65 mp, în zona C: 159 de lei;

– Apartament cu suprafața de 43,8 mp, în zona D: 131 de lei.

Impozit teren curți construcții

– Teren în suprafață de 500 de m.p. în zona A: 578 de lei;

– Teren în suprafață de 500 de m.p. în zona B: 435 de lei;

– Teren în suprafață de 500 de m.p. în zona C: 290 de lei;

– Teren în suprafață de 500 de m.p. în zona D: 136 de lei.

Impozit mijloace de transport

– autoturisme electrice: 0;

– autoturisme hibride: 5% din valoarea impozitului pentru capacitatea cilindrică respectivă;

– autoturism cu capacitate cilindrică de 971 cmc: 61 de lei;

– autoturism cu capacitate cilindrică de 1321 cmc: 96 de lei;

– autoturism cu capacitate cilindrică de 1996 cmc: 274 de lei;

– autoturism cu capacitate cilindrică de 2350 cmc: 1.317 lei;

– autoturism cu capacitate cilindrică de 2870 cmc: 3.292 de lei;

– autoturism cu capacitate cilindrică de 3350 cmc: 7.513 lei;

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: