Acasă STIRI În județ continuă vaccinarea cu AstraZeneca

În județ continuă vaccinarea cu AstraZeneca

[ad_1]

Vaccinarea împotriva COVID-19 continuă în județul Hunedoara, inclusiv cu vaccin de la AstraZeneca, companie pentru care mai multe țări europene au suspendat vaccinare din cauza unor loturi. Oficialii hunedoreni spun că la centrele din județul Hunedoara, unde se folosește serul produs de Astra Zeneca, activitatea de vaccinare se desfășoară normal, procesul de imunizare nefiind afectat.

Vaccinul suspendat în Italia nu se mai regăsește în Hunedoara

Italia a suspendat temporar vaccinarea cu vaccin AstraZeneca, lotul ABV 2856. În februarie, din acest lot, au ajuns în județul Hunedoara 2700 de doze. La acest moment nu mai există în centrele de vaccinare vaccin din acest lot.

”La centrele din județ vaccinarea se desfășoară normal, folosindu-se celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca, din celelalte loturi existente în momentul de față în România”, se arată într-o informare a Prefecturii Hunedoara.

Vaccin AstraZeneca se administrează, de luni, și la centrul de vaccinare deschis la Spitalul de Urgență Petroșani, centru deschis și pentru populația generală.

Fără efecte adverse grave

Reprezentanții DSP Hunedoara spun că nu au fost raportate efecte adverse în urma imunizării cu AstraZeneca în județul Hunedoara. Au fost doar efecte ce rezultă în urma oricărui vaccin: dureri de braț, cefalee.

Dozele rămase, carantinate

Joi seară autoritățile naționale au decis, ca măsură de extremă precauție, carantinarea temporară a dozelor rămase din lotul ABV 2856 – 4.257 doze, până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului. Un alt lot, ABV 5300, folosit în Austria și despre care se spune că poate provoca cheaguri de sânge, nu a ajuns în România.

”Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre. Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia. Ca urmarea a analizei preliminare a cazurilor de evenimente tromboembolice raportate în Austria cu privire la lotul ABV 5300, EMA a transmis un comunicat oficial prin care anunță faptul că la acest moment nu există indicii care să ateste o legătură de cauzalitate între vaccin și evenimentele adverse raportate”, arată grupul de comunicare al CNCAV.

Dozele care au rămas din lotul ABV 2856 vor fi înlocuite cu doze din alte loturi, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Abia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți stresul de la job? Iată 3 trucuri pentru a te readapta vieții...

Vacanța de vară s-a terminat, dar tu poate că n-ai starea necesară ca să te întorci rapid la job. Mintea îți este...

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: