Acasă SPORT În weekend, invitaţie la alergat între Castel şi Cetate

În weekend, invitaţie la alergat între Castel şi Cetate

maratonPrima ediţie a Semimaratonului Virşlilor este la doar patru zile distanţă. Organizatorii estimează că se vor strânge la start aproape 200 de competitori din ţară şi de peste hotare. Doi spanioli, un etiopian, un italian, o japoneză şi un englez se vor afla, printre alţii, sâmbătă, în faţa Castelului Corvinilor – locul de unde va începe „aventura” de peste 21 de kilometri.

Primul semimaraton care leagă două municipii (Hunedoara şi Deva) este unul dintre cele mai importante evenimente ale verii, astfel că organizatorii invită cât mai mulţi hunedoreni să ia parte şi de pe margine la spectacol.

Principalul organizator al întrecerii, Alin Bonţa, speră ca prima ediţie a întrecerii care se învârte în jurul Festivalului Virşlilor să fie o reuşită şi îi îndeamnă pe hunedoreni să asiste la ceea ce înseamnă una dintre cele mai bune modalităţi de a promova mişcarea. „Am fost la un pas de a renunţa la organizarea competiţiei, pentru că nu găseam un sponsor pe măsură. În cele din urmă, am reuşit să atragem un nume important alături de noi şi să dăm drumul unei competiţii inedite, la startul căreia se vor alinia, cel mai probabil, 200 de participanţi din toată ţara, dar şi de peste hotare. Aproximativ un sfert din aceştia sunt localnici, ceea ce mă bucură foarte mult. Tocmai de aceea vreau să îi invit pe cei care nu s-au încumetat să alerge între Hunedoara şi Deva să vină să îşi susţină favoriţii şi să se bucure de această experienţă inedită”, povesteşte Bonţa.

Întrecerea propriu-zisă, care va demara sâmbătă dimineaţă din curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara, este împărţită în două categorii: individual şi ştafetă. Dincolo de o diplomă de participare pentru cei care reuşesc să treacă linia de sosire, vor fi premiate primele trei locuri de la aceste categorii, dar şi de la cele de vârstă. Mai mult, primul hunedorean care va trece linia de sosire (Piaţa Unirii din Deva) va primi şi el un premiu special, din partea unui conjudeţean stabilit de ani buni în Statele Unite ale Americii. „Ce legătură poate fi între alergare şi virşli? Păi, în primul rând, e bine ca ambele să fie… iuţi, da’ nu prea tare, atâta doar cât să te simţi bine. Apoi, asta e ocazia ideală de a le arăta iubitorilor de diete prin înfometare desfăşurate în fotoliu că dacă faci suficientă mişcare, poţi mânca orice, fără griji. Chiar şi virşli”, a mai explicat principalul organizator al întrecerii.

Startul semimaratonului se va da din curtea Castelului Corvinilor, participanţii urmând să parcurgă municipiul Hunedoara (pe ruta Bulevardul Liberăţii, Bulevardul Republicii, Bulevardul Dacia, Bulevardul Traian), pentru ca mai apoi să ajungă la Cristur (strada Bucovina) şi în cele din urmă în Deva, prin zona Zăvoi, ultima parte a traseului fiind parcursă pe Bulevardul Mihai Eminescu, Bulevardul 22 Decembrie, Bulevardul Decebal, Piaţa de lângă stadion, Piaţa Unirii.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: