AcasăSTIRIHUNEDOARAÎncă o săptămână de înscrieri pentru Crosul Cetății Regale a Hațegului

Încă o săptămână de înscrieri pentru Crosul Cetății Regale a Hațegului

Perioada de înscriere pentru participarea la cea de a doua ediţie a Crosului Cetăţii Regale a Haţegului a fost prelungită până la data de 17 aprilie 2016. Voluntarii pentru Geoparc, organizatorii evenimentului au luat această decizie datorită interesului neașteptat de mare înregistrat în rândul iubitorilor de sport în natură și de evenimente de conștientizare culturală. Din acest motiv, toţi cei interesaţi să participe la cros pot accesa formularul online disponibil pe site-ul www.dragdehateg.org până la sfârşitul acestei săptămâni.    

Evenimentul se va desfăşura în perioada 22 – 23 aprilie 2016, pe traseul de acces  spre ruinele Cetăţii Regale a Haţegului, scopul său principal fiind acela de a atrage atenția într-un mod pozitiv asupra stării în care se află acest monument.

Vineri, 22 aprilie, în zona „Popasul Zimbrul”, va avea loc MiniCrosul “Adaconi” adresat copiilor şi tinerilor cu vârste de până la 17 ani și desfășurat în parteneriat cu Colegiul Național „I. C. Brătianu” Hațeg. Competiţia se va desfăşura pe șapte categorii de vârstă:

  • A) Categoria open sub clasa a V-a;
  • B) Clasele a V-a și a VI-a fete;
  • C) Clasele a V-a și a VI-a băieți;
  • D) Clasele a VII și a VIII-a fete;
  • E) Clasele a VII și a VIII-a băieți;
  • F) Clasele a IX-a și a X-a fete;
  • G) Clasele a IX-a și a X-a băieți.

Pentru fiecare categorie sunt puse în joc câte un set de premii I, II și III constând în produse de papetărie Adaconi.

Pe parcursul desfăşurării competiţiei, copiii şi tinerii care aşteaptă startul pentru categoria lor de vârstă sau care au finalizat deja proba sunt invitaţi să participe la patru ateliere DacoArt pregătite de sponsorul principal Adaconi. Astfel, participanţii care sunt elevi până în clasa a IV-a pot participa la atelierul intitulat „Decorează un magnet pentru frigider!”. „Realizează un breloc și o brățară!”  este atelierul adresat elevilor din clasele a V-a și a VI-a, „Creează o ramă foto și păstrează o amintire!” este destinat celor din clasele a VII-a și a VIII-a, iar elevii din clasa a IX – a şi a X-a pot participa la atelierul „Personalizează-ți șapca!”.

Sâmbătă, 23 aprilie, se va desfăşura Crosul Cavalerilor “Geraico”, adresat tinerilor de peste 17 ani şi adulţilor, fără limită de vârstă. Startul se va da de la „Popasul Zimbrul”, iar sosirea și festivitatea de premiere vor fi organizate în centrul orașului Hațeg. Categoriile pe care se va desfăşura competiţia sunt:

  • A) 17 – 30 de ani feminin;
  • B) 17 – 30 de ani masculin;
  • C) 31 – 50 de ani feminin;
  • D) 31 – 50 de ani masculin;
  • E) peste 50 de ani feminin;
  • F) peste 50 de ani masculin.

Primii trei clasaţi în cadrul fiecărei categorii vor fi recompensaţi astfel: premiul I – 500 de lei; premiul II – 300 de lei și premiul III – 100 de lei.

Informaţii despre competiţie și regulamentul concursului sunt disponibile accesând site-ul www.dragdehateg.org şi pe pagina de facebook Crosul Cetăţii Regale a Haţegului.

Evenimentul este organizat de Voluntarii pentru Geoparc prin Asociaţia Drag de Haţeg, în colaborare cu Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti şi este sprijinit de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg, Asociaţia Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală, Asociația TIOS, Asociația You+, Destinația de Ecoturism Țara Hațegului-Retezat şi Primăria oraşului Haţeg. Sponsorii principali ai evenimentului sunt Adaconi s.r.l. şi Geraico Prodcom s.r.l., iar sponsori sunt Rolux s.r.l, Rogard s.r.l., Roben s.r.l., Narodot Construct s.r.l., Dey Security, Aqua Sara şi Popas Turistic Zimbrul Haţeg.

*****

Geoparcul Dinozaurilor, ce cuprinde întreaga Țară a Hațegului este sit UNESCO, parte a Programului Internaţional pentru Geoştiinţe şi Geoparcuri, care reuneşte 120 de teritorii din 33 de ţări incluse în Reţeaua Globală a Geoparcurilor, stabilite în urma unui proces de selecţie şi

validare. Geoparcul este un teritoriu cu valori naturale şi culturale, un program de dezvoltare durabilă, un brand care propune o călătorie în timp, în istoria de 4,6 miliarde de ani a Pământului, o stare de spirit a tuturor celor ce doresc să participe la renaşterea unor comunităţi şi este tărâmul de întâlnire ce îi reuneşte pe toţi cei care se simt ataşaţi de valorile tradiţionale, fie că sunt locuitori reali sau virtuali. Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului cuprinde elemente de interes geologic deosebit alături de elemente de interes ecologic, arheologic, istoric și cultural. Dinozaurii pitici descoperiţi în Ţara Hațegului sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare  (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Administrarea Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO este realizată de Universitatea din Bucureşti.

 

Voluntari pentru Geoparc este un grup informal ce reuneşte tineri din Ţara Haţegului şi persoane interesate să se implice şi să iniţieze activităţi educaţionale, culturale, sportive şi de promovare a zonei în concordanţă cu strategia Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO, administrat de Universitatea din Bucureşti. În 2014, la numai un an de la infiinţare, voluntarii au obţinut recunoaşterea pentru implicarea lor în proiectele iniţiate de ONG-urile partenere ale Geoparcului, prin obţinerea Premiului Publicului în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor, premiul “Spaţii Verzi” oferit de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România pentru proiectele „Casa Vulcanilor” şi „Grădina aromată a timpului” şi premiul de excelenţă în proiecte de tineret acordat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, pentru proiectele „Salvăm trecutul pentru viitor” şi „Crosul Cetăţii Regale a Haţegului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc