Acasă JUSTIȚIE Încă un președinte de CJ din vest, ridicat de procurorii DNA: Titu...

Încă un președinte de CJ din vest, ridicat de procurorii DNA: Titu Bojin

Președintele Consiliului Județean Timiș, pesedistul Titu Bojin, a fost ridicat de procurorii DNA în această dimineață și a fost condus, sub escortă, la Palatul Administrativ unde va asista la percheziționarea propriului său birou.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins în mai multe locații din județul Timiș, la această oră având loc percheziții la Consiliul județean, la 17 primării din județ, dar și la sediul Apelor Române.

Vicepreşedintele AVAS Stan Popa, audiat de DNA în dosarul preşedintelui CJ Timiş

Vicepreşedintele AVAS Stan Popa este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, este suspectat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Surse judiciare au declarat că vicepreşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Arhivelor Statului Stan Popa ar fi implicat în faptele de corupţie care stau la baza constituirii dosarului.

În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Timiş, la 17 primării din judeţ, la Asociaţia Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş (care funcţionează în sediul CJ) şi la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

De asemenea, au fost făcute percheziţii la locuinţa preşedintelui CJ Timiş,Titu Bojin, din comuna Remetea Mare, la locuinţa lui George Didilă din Bucureşti, şi la sediul SC Ecomet West SRL, tot din Capitală.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin (PSD), a fost ridicat de anchetatori din sediul CJ şi dus la Bucureşti, pentru a fi audiat la DNA.

Sursele judiciare au precizat că la DNA structura centrală va fi dus, cu mandat de aducere, şi consilierul judeţean Marcel Mihoc.

În acelaşi dosar, la DNA Timiş sunt audiaţi 17 primari din judeţ, precum şi Claudiu Ilaş – managerul Muzeului Satului Bănăţean, Marţian Corneliu Doroş – director în cadrul Direcţiei de Prestări Servicii Timiş, Ervin Luci – director la Administraţia Bazinală a Apelor Banat, Horaţiu Mircea Simion – directorul regional al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara şi Aurel Costin Purceld – directorul economic al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara.

Potrivit documentelor procurorilor, Titu Bojin, folosindu-se de funcţia de preşedinte al CJ Timiş şi de poziţia de lider al filialei judeţene a PSD, ar fi identificat primării din Timiş, conduse de aleşi locali din PSD, cu care George Didilă, prin SC Ecomet West SRL, a încheiat contracte de achiziţii publice, cu atribuire directă. În acest demers, Didilă ar fi fost sprijinit atât de Titu Bojin, cât şi de consilierul judeţean Marcel Mihoc.

Procurorii îl suspectează pe Titu Bojin că direcţiona alocări bugetare din bugetul Consiliului Judeţean Timiş către unităţi administrativ teritorial din judeţ, în vederea finanţării contractelor pe care acestea le aveau în derulare cu SC Ecomet West SRL.

Anchetatorii au mai stabilit că, în cazul în care primăriile care au încheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor încheiate, George Didilă apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii să plătească, cu celeritate, aceste contracte.

Întrucât unele dintre primăriile care au încheiat astfel de contracte cu SC Ecomet West SRL nu aveau prevăzute în buget fonduri pentru plata produselor achiziţionate, consilierul judeţean Marcel Mihoc ar fi promis, la data încheierii contractelor, alocarea fondurilor necesare cu ocazia rectificărilor bugetare, se mai arată în documentele citate.

În acest sens, în 25 iunie 2014 s-a convocat şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Timiş, pe ordinea de zi fiind discutat şi “proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului rectificat al judeţului Timiş pe anul 2014”.

Sumele de bani obţinute din contracte erau virate în conturile societăţii Ecomet West SRL, administrată de către Marius Didilă, care îl anunţa pe George Didilă, iar acesta îi transmitea lui Bojin şi Mihoc situaţia încasărilor din contractele încheiate, potrivit aceloraşi documente.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: