Acasă Internațional Îngrijorător! Fiecare al zecelea alegător european este un susținător al partidelor de...

Îngrijorător! Fiecare al zecelea alegător european este un susținător al partidelor de extremă dreapta

Fiecare al zecelea alegător european este un susținător convins al partidelor de extremă dreapta, conform unui sondaj efectuat în 12 țări ale Uniunii Europene și dat publicității vineri, anunță Deutsche Welle.

Studiul, realizat de agenţia de sondare online YouGov pentru fundaţia germană Bertelsmann, constată că 10.3% dintre alegători se identifică pozitiv cu dreapta populistă sau cu partidele de extremă dreaptă. Studiul constată că 6.2% se identifică pozitiv cu stânga radicală şi 4.4% cu un partid Verde.

Dar partidele de extremă dreaptă au de asemenea cele mai ridicate valori negative, cu 52.8% respingând dreapta radicală, puţin peste 52.2% pentru cei care nu ar vota niciodată pentru stânga radicală.

”Partidele populiste au reuşit să creeze o bază electorală stabilă pentru ele însele într-o perioadă relativ scurtă de timp. Dar valorile lor ridicate de respingere simultană arată de asemenea cât de periculos ar fi pentru alte partide să imite partidele populiste”, a declarat Robert Vehrkamp, co-autor al studiului.

În general, sondajul a constatat valori negative mult mai mari decât cele pozitive, sugerând că majoritatea cetăţenilor UE vor vota mai degrabă împotrivă decât să se declare pentru o anumită mişcare politică.

Doar 6.3% dintre cei chestionaţi au declarat că au o identitate politică pozitivă, în timp ce 48.8% au numit un partid pentru care nu ar vota ”niciodată”.

Studiul a constatat că 50.7% resping partidele liberale, 47.8% resping creştin-democraţii sau conservatorii, 47% nu ar vota niciodată Verzii şi 42% îi resping pe social-democraţi sau socialişti.

Studiul susţine că oamenii sunt cel mai mult receptivi la partide extreme când simt că opiniile lor nu sunt reprezentate de principalul curent politic.

Agenția de sondare YouGov a chestionat 23.725 de persoane în 12 state membre ale UE în ianuarie 2019, studiul fiind realizat înainte de alegerile europene din luna mai.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum transformi bucătăria bunicii într-un spațiu modern, fără să renunți la farmecul copilăriei

Copilăria înseamnă pentru mulți perioada petrecută în casa bunicilor. O mulțime de sentimente frumoase îi copleșesc, așa că nu e de mirare...

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: