Acasă Internațional Îngrijorător! Fiecare al zecelea alegător european este un susținător al partidelor de...

Îngrijorător! Fiecare al zecelea alegător european este un susținător al partidelor de extremă dreapta

Fiecare al zecelea alegător european este un susținător convins al partidelor de extremă dreapta, conform unui sondaj efectuat în 12 țări ale Uniunii Europene și dat publicității vineri, anunță Deutsche Welle.

Studiul, realizat de agenţia de sondare online YouGov pentru fundaţia germană Bertelsmann, constată că 10.3% dintre alegători se identifică pozitiv cu dreapta populistă sau cu partidele de extremă dreaptă. Studiul constată că 6.2% se identifică pozitiv cu stânga radicală şi 4.4% cu un partid Verde.

Dar partidele de extremă dreaptă au de asemenea cele mai ridicate valori negative, cu 52.8% respingând dreapta radicală, puţin peste 52.2% pentru cei care nu ar vota niciodată pentru stânga radicală.

”Partidele populiste au reuşit să creeze o bază electorală stabilă pentru ele însele într-o perioadă relativ scurtă de timp. Dar valorile lor ridicate de respingere simultană arată de asemenea cât de periculos ar fi pentru alte partide să imite partidele populiste”, a declarat Robert Vehrkamp, co-autor al studiului.

În general, sondajul a constatat valori negative mult mai mari decât cele pozitive, sugerând că majoritatea cetăţenilor UE vor vota mai degrabă împotrivă decât să se declare pentru o anumită mişcare politică.

Doar 6.3% dintre cei chestionaţi au declarat că au o identitate politică pozitivă, în timp ce 48.8% au numit un partid pentru care nu ar vota ”niciodată”.

Studiul a constatat că 50.7% resping partidele liberale, 47.8% resping creştin-democraţii sau conservatorii, 47% nu ar vota niciodată Verzii şi 42% îi resping pe social-democraţi sau socialişti.

Studiul susţine că oamenii sunt cel mai mult receptivi la partide extreme când simt că opiniile lor nu sunt reprezentate de principalul curent politic.

Agenția de sondare YouGov a chestionat 23.725 de persoane în 12 state membre ale UE în ianuarie 2019, studiul fiind realizat înainte de alegerile europene din luna mai.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pantofii tăi sunt prea strâmți? TOP 6 moduri de a-i lărgi, pe care NU le știai!

Există milioane de perechi de pantofi pe piață. Trebuie doar să îți rezervi timp pentru a fi sigur că pantofii pe care...

România este clasată pe ultimul loc la reciclarea deșeurilor în UE. Din 2020, riscăm amenzi de 200.000 euro pe zi!

    Din 2020, România trebuie să ajungă la o rată de reciclare de minimum 50%. Imposibil, în acest moment, însă Curtea de Justiție...

Vrei să crești un copil inteligent? Investește în jucăriile potrivite!

Tot mai mulți părinți se mândresc cu nivelul de inteligență al copiilor lor și o pun pe seama moștenirii genetice sau a...

TOPul cautarilor globale în Google în 2019 – Cum arată lumea prin filtrul motorului de căutare?

Liderul in domeniul motoarelor de cautare, Google, a facut publice cele mai cautate expresii, cuvinte si subiecte din anul 2019. Datele au...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: