Acasă Internațional Îngrijorător! Fiecare al zecelea alegător european este un susținător al partidelor de...

Îngrijorător! Fiecare al zecelea alegător european este un susținător al partidelor de extremă dreapta

Fiecare al zecelea alegător european este un susținător convins al partidelor de extremă dreapta, conform unui sondaj efectuat în 12 țări ale Uniunii Europene și dat publicității vineri, anunță Deutsche Welle.

Studiul, realizat de agenţia de sondare online YouGov pentru fundaţia germană Bertelsmann, constată că 10.3% dintre alegători se identifică pozitiv cu dreapta populistă sau cu partidele de extremă dreaptă. Studiul constată că 6.2% se identifică pozitiv cu stânga radicală şi 4.4% cu un partid Verde.

Dar partidele de extremă dreaptă au de asemenea cele mai ridicate valori negative, cu 52.8% respingând dreapta radicală, puţin peste 52.2% pentru cei care nu ar vota niciodată pentru stânga radicală.

”Partidele populiste au reuşit să creeze o bază electorală stabilă pentru ele însele într-o perioadă relativ scurtă de timp. Dar valorile lor ridicate de respingere simultană arată de asemenea cât de periculos ar fi pentru alte partide să imite partidele populiste”, a declarat Robert Vehrkamp, co-autor al studiului.

În general, sondajul a constatat valori negative mult mai mari decât cele pozitive, sugerând că majoritatea cetăţenilor UE vor vota mai degrabă împotrivă decât să se declare pentru o anumită mişcare politică.

Doar 6.3% dintre cei chestionaţi au declarat că au o identitate politică pozitivă, în timp ce 48.8% au numit un partid pentru care nu ar vota ”niciodată”.

Studiul a constatat că 50.7% resping partidele liberale, 47.8% resping creştin-democraţii sau conservatorii, 47% nu ar vota niciodată Verzii şi 42% îi resping pe social-democraţi sau socialişti.

Studiul susţine că oamenii sunt cel mai mult receptivi la partide extreme când simt că opiniile lor nu sunt reprezentate de principalul curent politic.

Agenția de sondare YouGov a chestionat 23.725 de persoane în 12 state membre ale UE în ianuarie 2019, studiul fiind realizat înainte de alegerile europene din luna mai.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Alege candelabrul PERFECT pentru căminul tău

Frumusețea și exuberanța candelabrelor au fascinat generații întregi, iar până de curând, acest tip de corp de iluminat a fost rezervat familiilor...

Sfaturi pentru vestici: TOP 5 lucruri pe care trebuie să le iei zilnic cu tine în perioada verii

Atunci când trebuie să mergi la birou, în parc sau la plimbare, trebuie să-ți faci o listă cu produsele de care poți...

5 lucruri pe care NU le știai despre WINDSURFING, cel mai spectaculos sport estival

Mulți dintre cei care au încercat windsurfing-ul au declarat că acesta aduce senzații de neuitat și că adrenalina pe care o oferă...

Cât trebuie, de fapt, să stea un laptop la încărcat? Care sunt recomandările experților?

După ce ai achiziționat un laptop sau o baterie nouă pentru cel vechi, specialiștii recomandă încărcarea pentru cel puțin 24 de ore....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: