Acasă STIRI INHGA: Cod Galben de inundații în mai multe bazine hidrografice, începând de...

INHGA: Cod Galben de inundații în mai multe bazine hidrografice, începând de joi, ora 13,00

Hidrologii au emis, joi, o atenționare Cod Galben de inundații, valabilă începând de joi după-amiază pe mai multe cursuri de apă de pe raza județelor Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova și Buzău.

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), începând din 17 aprilie, ora 13,00, se instituie Cod Galben de creșteri de niveluri și debite ale apelor pe Vedea superioară și Călmățui (județele Olt și Teleorman).

De asemenea, începând cu data de 18 aprilie, ora 10,00, atenționarea intră în vigoare pentru râurile Teleorman, Neajlov și Șabăr (județele Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov), Prahova și unii afluenți (județul Prahova), precum și pe afluenții Buzăului mijlociu și inferior din județul Buzău.

În plus, se menține Codul Galben pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, Cerna (județul Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnățui (județul Dolj), Jiu — sector aval Sadu (județele Gorj și Dolj) și pe unii afluenți din bazinul mijlociu și inferior (județele Gorj, Dolj și Mehedinți), pe Olteț (județele Gorj și Vâlcea) și pe unii afluenți ai Oltului inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea și Dolj.

Hidrologii menționează că aceste fenomene se pot produce și pe afluenți de grad inferior ai acestor râuri și pe cursurile de apă necadastrate.

În plus, izolat, în intervalul 18 aprilie, ora 16,00 — 19 aprilie, ora 18,00 se pot produce creșteri importante de debite cu situarea nivelurilor în jurul Cotelor de atenție și pe alte râuri mici din jumătatea de sud a Moldovei.

INHGA precizează că, în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, prognoza hidrologică va fi actualizată.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: