Acasă ALERTA Inspectori de muncă sechestraţi de şefii unei firme controlate

Inspectori de muncă sechestraţi de şefii unei firme controlate

OLYMPUS DIGITAL CAMERAO echipă de control a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara a fost sechestrată de conducerea unei firme, în timpul unei verificări de rutină, directorii societăţii blocând uşile de la intrare până când la faţa locului au intervenit poliţiştii din Simeria, chemaţi în ajutor de inspectorii de muncă.

Un fapt mai puţin obişnuit s-a petrecut în timpul unui control efectuat de inspectorii de muncă din judeţul Hunedoara. Deranjaţi, probabil, că inspectorii de muncă au descins în curtea firmei pe care o conduc, directorul şi directorul tehnic al societăţii au venit în grabă, dar nu pentru a da explicaţii, ci pentru a-i lua la rost pe funcţionarii statului.

Incidentul a avut loc la o firmă specializată în confecţii metalice din localitatea Sîntandrei, în apropiere de Simeria, în timpul unei verificări de rutină pe tema încheierii contractelor de muncă. Din echipa de control făceau parte inspectori de muncă din cadrul ITM Hunedoara, lucrători din cadrul Poliţiei Simeria şi ai Primăriei Simeria.

Iniţial, lucrurile s-au desfăşurat calm, trei muncitori care se aflau într-un atelier completând fişele de identificare puse la dispoziţie de către inspectorii de muncă.

„După circa 30 de minute de la iniţerea controlului  a intrat pe poarta firmei controlate un autovehicul cu  numărul de înmatriculare HD-50-WST din care au coborât doi indivizi care au interzis primelor trei persoane să mai completeze fişele de identificare, fişe pe care ulterior le-au şi rupt. Cei doi s-au prezentat ca fiind director general şi respectiv director tehnic al societăţii comerciale controlate. În plus au adus injurii organelor de control, organe investite cu autoritate de stat şi au mers până la a ordona închiderea porţilor, sechestrând astfel persoanele respective împreună cu autovehiculul instituţiei”, explică purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Dincolo de modul în care au intervenit în timpul verificărilor, cei doi directori au adus injurii echipei de control şi au ordonat angajaţilor să închidă porţile de acces în curtea firmei. În acest fel, persoanele aflate în inspecţie şi autoturismul folosit de acestea au rămas sechestrate în incinta companiei.

Lucrurile s-au calmat doar după intervenţia unui echipaj de la Poliţia Simeria, chemat în ajutor de cei sechestraţi.

În urma acestui incident, directorii firmei controlate au fost sancţionaţi cu amendă de 10.000 de lei, pe numele lor fiind depusă şi o plângere penală pentru sechestrare de persoane.

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt cele mai bune vinuri pe care le poți degusta?

Întreabă orice expert în vin care este cel mai bun mod de a învăța despre vin și acesta îți va spune să...

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: