Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Întâlnire cu copilăria, alături de Edy Moțățăianu

Întâlnire cu copilăria, alături de Edy Moțățăianu

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara, a organizat la mijlocul lunii decembrie 2016 la Parcul de Afaceri Simeria, un eveniment dedicat atât copiilor, cât și publicului de toate vârstele care nu a uitat copilăria.

Cunoscutul și îndrăgitul scriitor-actor Edy Moțățăianu și-a lansat două noi volume: „Împăratul boacănelor (Sezonul I)”, „Un Miracol… de Crăciun”, precum și CD-ul intitulat „Povești cu cântec(e) pentru toți Copiii… între 3… și 93 de ani”.

De asemenea, publicului i s-a oferit și un spectacol de teatru puzzle, „Eu sunt Aladin?”,  prezentat de  „Trupa cu Moț… în Frunte”, trupă creată și condusă de Edy Moțățăianu.

Artistul și scriitorul Edy Moțățăianu s-a născut la Craiova, iar de la vârsta de șase ani trăiește în Deva, unde s-au stabilit părinții lui, îndrăgiți actori ai Teatrului de Revistă, cum se numea în acea vreme Teatrul de Artă Deva. A trăit în mediul artistic, aproape de scenă, aproape de lumea fascinantă a teatrului și a personajelor sale. A îndrăgit, pe lângă literatura de toate genurile, lumea copilăriei, publicul tânăr și dragostea acestuia pentru basm și feerie. De aceea, cu talentul literar cu care e înzestrat, Edy Moțățăianu a scris numeroase cărți dedicate celor mai tineri cititori.

Cele două cărți lansate, precum și CD-ul cu cântece, sunt darurile pe care Edy Moțățăianu le așază sub bradul de Crăciun pentru toți copiii care iubesc lumea fermecată a poveștilor, care vor să asculte cântece vesele de întâmpinare a lui Moș Crăciun.

Fiecare întâlnire cu scriitorul-actor Edy Moțățăianu, cu „Trupa cu Moț… în Frunte”, cu publicul lui entuziast și mereu tânăr este prilej de bucurie.

De multe ori am avut ocazia să fim oaspeții lui Edy Moțățăianu care și-a lansat numeroase cărți pentru copii, care mai de care mai atractive, mai originale, scrise cu har și cu mare dragoste pentru cei mici. Edy Moțățăianu însuși are sufletul curat și generos ca al unui copil și va rămâne copil la orice vârstă. De aceea, și aceste două cărți poartă amprenta dragostei cu care autorul lor se apropie de copii, un public pe care îl cunoaște foarte bine și știe cum să i se adreseze pentru ca poveștile sale, eroii acestora, să ajungă direct la sufletul micilor cititori. Dar nu numai micii cititori se bucură de aceste cărți, oricine se simte copil în adâncul sufletului va afla multe satisfacții în cărțile lui Edy Moțățăianu, în pățaniile eroilor săi. Scrise cu har, cu talent, dar mai ales cu mult suflet, aceste cărți pot sta cu cinste alături de cele mai bune cărți pentru copii. Se știe că nu e ușor să fii scriitor pentru copii, să scrii pentru un public exigent, foarte critic, care așteaptă sinceritate și naturalețe din partea autorilor. Edy Moțățăianu înțelege perfect acest lucru și, tocmai pentru că iubește foarte mult copiii, are talentul de a recurge la un limbaj adecvat, care merge direct la sufletul celor mici.

Copiii, de la 3 la 93 de ani, au fost bucuroși să se afle din nou în compania eroilor lui Edy Moțățăianu și să urmărească evoluția „Trupei cu Moț… în Frunte”. În compania lui Edy Moțățăianu și a cărților sale, a eroilor săi, intrăm în lumea copilăriei, redevenim și noi acei copii inocenți și curioși, cu suflet curat, care am fost odată.

Cu prilejul acestei lansări, publicul mic și mare a avut plăcutul prilej de a sta de vorbă cu autorul, de a-i pune întrebări, de a-l vedea animând îndrăgita „Trupă cu Moț… în Frunte”.

În final a avut loc o sesiune de autografe oferite celor prezenți de îndrăgitul Edy Moțățăianu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: