Acasă interpreti opera pacienti covid Interpreți de operă ajută pacienți care au avut COVID-19 în recuperarea respiratorie

Interpreți de operă ajută pacienți care au avut COVID-19 în recuperarea respiratorie

[ad_1]

Interpreţii de operă sunt alături de pacienţii care au avut COVID-19, pentru recuperarea respiratorie, prin exerciţii de reantrenare a respiraţiei, specifice tehnicii de canto, în cadrul programului “Respirăm împreună”, lansat de şeful Secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş” Timişoara, Virgil Musta.

Aceste exerciţii nu înlocuiesc programele şi tratamentele de recuperare specializate.

Proiectul se va desfăşura exclusiv online, în perioada 3 – 18 aprilie 2021, iar lansarea va avea loc în 2 aprilie, ora 20.00, pe platforma Zoom. Înscrierile se pot face la adresa de mail respiram.impreuna@gmail.com.

Mentorii nu sunt terapeuţi, ci interpreţi şi profesori de canto români răspândiţi în întreaga Europa: Leontina Văduva (Paris/ Lausanne), dr. Ruxandra Donose (Viena), prof. univ. dr. Marius Vlad Budoiu (Cluj-Napoca), Cellia Costea (Atena), dr. Aura Twarowska şi dr. Daniel Zah (Timişoara), drd. Teodora Gheorghiu (Lausanne), Laura Tătulescu (Munchen), conf. univ. dr. Mariana Colpoş, dr. Veronica Anuşca, Silvia Micu, dr. Cleopatra David, Valentin Vasiliu (Bucureşti).

“Este o frumoasă iniţiativă, nu doar utilă, ci şi binevenită. Foarte mulţi pacienţi care au suferit de COVID-19 rămân cu sechele pulmonare şi necesită recuperare. Metoda poate face parte dintr-un program complex de recuperare şi este binevenită mai ales persoanelor care nu au acces la aceste programe de recuperare”, afirmă dr. Virgil Musta, într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Exerciţiile de respiraţie sunt baza tehnicii cântului de operă şi fac parte din practica zilnică de întreţinere vocală a cântăreţilor de operă. Urmând exemplul artiştilor de la English National Opera, “Respirăm împreună” a reunit un grup de solişti şi profesori de canto români, care îşi vor pune la dispoziţia celor interesaţi experienţa şi cunoştinţele tehnice legate de respiraţie şi de controlul anxietăţii asociate.

Unii dintre mentorii programului au trecut ei înşişi prin experienţa COVID şi le vor împărtăşi participanţilor modul în care au gestionat problema respiratorie şi cum şi-au redobândit întreaga capacitate pulmonară. Vor fi prezentate atât activităţi special concepute pentru a îmbunătăţi controlul respiraţiei, instrumente pentru autocontrolul respiraţiei şi al anxietăţii, cât şi exerciţii din practica zilnică a cântăreţilor.

Programul este oferit gratuit şi nu necesită experienţă sau interes pentru canto.

“Respirăm împreună” va cuprinde exemple de exerciţii uşoare de respiraţie, recitarea unor versuri, abordarea unor fraze melodice simple, dialoguri cu cântăreţi de operă care s-au recuperat complet după COVID-19, întâlniri cu medici, profesori, terapeuţi, psihologi etc.

Cu toate că programul este gândit ca un sprijin în recuperarea respiratorie a celor afectaţi de COVID, participarea este deschisă tuturor celor preocupaţi de întreţinerea şi îmbunătăţirea funcţiei respiratorii, în această perioadă cu risc maxim de îmbolnăvire.

Programul nu înlocuieşte terapiile de recuperare respiratorie specializate, nici controlul medical şi nu reprezintă un serviciu medical. Participarea în acest program este auxiliară, în timp ce pacienţii rămân în strânsă legătură şi sub controlul medicului curant.

“Respirăm împreună” se desfăşoară în parteneriat cu Fundaţia de Ajutor Medical Profilaxis, City Doctors Timişoara şi Asociaţia “Dr. Victor Babeş” Timişoara a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie cu acelaşi nume.

Proiectul se subscrie motto-ului “Împreună vom reuşi”, lansat de dr. Virgil Musta şi echipa sa în lupta cu COVID-19 şi cu consecinţele bolii.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: