AcasăSTIRIARADInventatorul Corneliu Birtok-Băneasă, victima gropilor din Arad

Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă, victima gropilor din Arad

masina corneliuInventatorul devean Corneliu Birtok-Bănesă, medaliat cu aur la mai multe saloane internaţionale de inventică, a căzut victima gropilor de pe şoselele României.

Prezent la un salon de inventică organizat la Arad, Corneliu Birtok Băneasă a intrat accidental cu maşina într-o groapă de pe drumul european E68, care duce spre vama Nădlag. El şi-a distrus o roată de la maşină după ce a rămas în groapa adâncă de 30 de centimetri. În urma incidentului a făcut pană, s-a spart janta roţii respective, s-a rupt conectorul radiatorului de încălzire, şi i s-a dereglat direcţia autoturismului.

”Incidentul s-a produs în apropierea intersecţiei semaforizate pe unde se intrã în Zona industrialã Arad Vest. Venind dinspre şoseaua care duce spre centrul Aradului, m-am înscris spre dreapta, pentru a merge spre hotelul la care sunt cazat, situat în cartierul Gai al oraşului. Însã, dupã doar câţiva metri, în condiţii de drum neiluminat şi pe timp de ploaie, fãrã marcaj între banda de accelerare şi banda principalã, am intrat cu roata din stânga faţã într-o groapã cu o adâncime de circa 25-30 de centimetri din carosabil, un adevãrat crater”, a declarat Corneliu Birtok-Bãneasã.

Inventatorul devean nu este singura victimã a gropii respective. Dupã ce a ajuns cu greu pânã la hotelul unde era cazat, proprietarul acestuia l-a consolat spunându-i cã şi el şi-a avariat maşina în mai multe rânduri, exact în acelaşi loc.

”Cu toate cã ploua mocãneşte, fiind de meserie inginer auto, m-am apucat sã îmi repar singur autoturismul, operaţiune care mi-a luat mai bine de douã ore. Dacã nu aş fi fãcut eu aceste reparaþii, pentru a putea ajunge acasã la Deva, ar fi trebuit sã urc autoturismul pe platformã. Oricum însã, dupã ce voi ajunge acasã, va trebui sã duc maşina la un service pentru verificãri şi reparaţii, operaţii ce mã vor costa destul de mult, deoarece modelul de maşinã pe care îl am, un Ford Puma, este mai puţin uzual în România”, a precizat Corneliu Birtok-Bãneasã.

Inventatorul este decis să dea în judecată Compania Naţională de Drumuri şi să ceară despăgubiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc