AcasăSPORTInventivitate premiată - un timişorean a inventat un altfel de joc de...

Inventivitate premiată – un timişorean a inventat un altfel de joc de fotbal

REMBAL  este numele jocului inventat de către timişoreanul Remi Rădulescu şi premiat cu medalia de argint în cadrul Salonului de Inventică de la Geneva. Asemănător cu fotbalul, rembalul este însă – spune inventatorul – mult mai spectaculos. 

Timișoreanul care a inventat acest nou sport, i-a dat numele după numele său, iar sportul combină anumite elemente din fotbal cu cele din baschet și handbal. Se joacă pe teren redus, sunt două porţi speciale, mai bine spus panouri, ceva mai mari ca cele de handbal, în spatele cărora se află inelele în care trebuie să marchezi, cu orice parte a corpului, exclusiv mâna. Cele trei inele de sus valorează 5 puncte, cele patru din partea mediană sunt de trei puncte iar cele cinci de jos valorează câte un punct. Se joacă patru contra patru iar în careu e voie să stea doar un jucător-apărător, acesta având dreptul să atingă în interiorul acestuia mingea şi cu mâna. Atacanţii nu au voie să intre în careul mic şi nici un al doilea coechipier al celui în defensivă, în acest din urmă caz se acordă penalty de la 5 metri. Un jucător e eliminat când vede al treilea cartonaş galben,  schimbările se pot face “ca la hochei”,  iar un lot e compus din minimum şase jucători. O altă regulă a rembalului spună că, pentru ca un coş să fie validat, mingea trebuie să rămână în acesta, dacă ea iese, ca la baschet, nu se acordă punctele aferente.

 

Este pentru a patra oară când particip la Salonul Internaţional de la Geneva. Am fost răsplătit în patru ani cu cinci medalii, trei de aur, două de argint şi trei premii speciale… Mă bucur foarte mult că pot să promovez rembalul şi la acest prestigios salon de invenţii. Noul sport a fost gustat de public, am avut peste o mie de vizitatori. M-am întâlnit şi cu proprietari de săli de sport, le-am arătat filmul jocului, am avut şi o machetă, sunt mulţumit de aceste realizări.Am avut vizitatori din Franţa, Elveţia, Belgia, Germania, Anglia, din mai multe ţări, ca să nu vorbesc de cele asiatice. Nu am intrat bine în salon şi am fost întâmpinat de două reporteriţe din China care au filmat jocul de pe video, macheta, au fost foarte interesate. Sunt convins că rembalul în viitorul apropiat se va juca în toată lumea, pentru că e spectaculos“, a declarat Remi Rădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc