Acasă STIRI Investiții de sute de milioane necesare în minerit

Investiții de sute de milioane necesare în minerit

[ad_1]

Minele din Valea Jiului au ajuns să dea în jurul al 1000 de tone de huilă. Zeci de ani în care investițiile au lipsit cu desăvârșire și-au pus amprenta. În urmă cu vreo șapte ani, pe guvernare PSD și cu conducere PSD la toate nivelurile din CEH, se vorbea despre retehnologizarea unităților miniere. La acel moment, toate cele patru mine erau considerate viabile. Investițiile au rămas însă doar la stadiul de intenție. Acum, la conducerea CEH sunt alții, însă necesitățile aceleași.

Sute de milioane necesare minelor de huilă

Samuel Dioane, directorul general al CEH, fost PSD actual PNL, spune că vitoaarea companie energetică – Complexul Energetic Valea Jiului – are nevoie de investiții în minerit. Dioane e vehiculat și suma necesară.

”Banii de investiții necesari în Complexul Energetic Valea Jiului, doar pe partea minieră, 200 milioane de lei noi. Dacă nu avem banii ăștia complexul îi din start dus”, spune Samuel Dioane, director general CEH.

După cum spuneam, în 2014, se vorbea de retehnologizarea mineritului. Atunci s-a dat starul unei licitații – anulată de ANRMAP. Pentru cele patru mine din cadrul CEH suma necesară retehnologizării era vehiculată la 349.017.487 lei, fără TVA.

Grup pe gaz, microhidrocentrală

Mixtul energetic a fost o sintagmă folosită și la începuturile CEH. Pentru a echilibra costurile de producție a megawatt-ului din cărbune, directorii companiei miniere vorbeau de microhidrocentrale, grupuri pe gaz, panouri voltaice. Nu au realizat nimic.

”Vorbim ca noua investiție să se realizeze de noua entitate și noi am avut discuții în perioada campaniei electorale inclusiv cu domnul eruoparlamentar Siegfried Mureșan, căruia i-am adus în atenție această posibilitate și pe care atunci l-am rugat să aibă în vedere, pentru că noi vom continua demersul, să ne sprijine cu bani europeni care vin pe această axă de dezvoltare a capacităților de producere a energiei electrice și termice alternativ față de cele pe cărbune”, spunea, anul trecut, Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Grupul pe gaz ar urma să aibă până la 110 Megawatti.

O microhidrocentrală ar urma să fie construită pe pârul Baleia.

Ideile ”reciclate„ sunt preluate pentru viitoarea companie energetică. Acea societate care ar urma să se înființeze după darea în plată a CEH.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 4 meserii potrivite pentru femeile prezentabile

Joburile pentru femei pot fi impartite in mai multe categorii. Astfel, exista cateva meserii care sunt ideale pentru femeile prezentabile, cu un...

Cum poți arăta fabulos toamna. 3 trucuri pe care le folosesc specialiștii pentru ținute senzaționale

Toamna a venit, iar temperaturile de vară au fost înlocuite cu unele mult mai scăzute, puloverele, jachetele sau pardesiile făcându-și loc rapid...

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: