Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Ioan Evu, o viață închinată muzicii și versului

Ioan Evu, o viață închinată muzicii și versului

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 11 decembrie 2013, ora 1700, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, Sala „Liviu Oros”, un eveniment cultural dedicat scriitorului și cantautorului Ioan Evu care în acest an a împlinit 60 de ani. Activitatea se înscrie în tradiția Bibliotecii Județene de a fi mereu aproape de oamenii de cultură hunedoreni și de a le promova creația.

La această întâlnire, scriitorul Ioan Evu își va prezenta două volume apărute recent: Cartea consumatorului de poezie și Elogiu furtunii, ambele apărute la Editura Tipo Moldova din Iași.

Poet, prozator, eseist, compozitor, solist de muzică folk, Ioan Evu s-a născut la 19 februarie 1953, în satul Peştişul Mare din județul Hunedoara. A urmat şcoala generală în comuna Peştişu Mic, iar liceul în municipiul Hunedoara. A absolvit Şcoala de Perfecţionare în Domeniul Utilajelor de Calcul Bucureşti. A debutat concomitent în poezie, în anul 1970, în „Preludiu”, supliment al ziarului „Scînteia Tineretului” şi în revista „Familia”, la poşta redacţiei, sub girul lui Şt. Augustin Doinaş. Debutează editorial la Editura Facla din Timișoara (1982), cu volumul de poezii Fereastra de apă, distins cu menţiune la Concursul de Debut în Poezie al Editurii Facla, ediţia 1980-1981.

Este redactor al revistei de cultură „Provincia Corvina” din Hunedoara. Din anul 1990 este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Are peste 15 volume de versuri, bine primite de critica literară. A participat la emisiuni culturale ale posturilor de radio şi TV naţionale şi locale, la diverse anchete inițiate de reviste literare, a acordat interviuri, dintre care unele au fost publicate în volume precum Camera cu pereți de oglinzi (2006) și Dialoguri privilegiate (2009).

Este compozitor, chitarist, solist vocal şi textier al grupului vocal Canon cu care a efectuat turnee în țară și străinătate, obţinând numeroase premii.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: