Acasă STIRI Iohannis: Fake news, fenomen de destabilizare. Riscă să adâncească starea de nesiguranţă

Iohannis: Fake news, fenomen de destabilizare. Riscă să adâncească starea de nesiguranţă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul conferinţei privind “Viitorul Europei” de la Sibiu, că noile fenomene de destabilizare, printre care dezinformarea şi campaniile fake news, “riscă să adâncească starea de nesiguranţă”.

“Noile fenomene de destabilizare, printre care dezinformarea şi campaniile fake news, riscă să adâncească starea de nesiguranţă. În acest context, avem nevoie de un făgaş al politicilor europene care să asigure mai multă convergenţă şi să ne ducă, clar, spre un viitor mai bun, mai prosper, fără diviziuni sau fragmentări la nivel european. Sentimentul de incertitudine poate fi depăşit numai dacă Uniunea Europeană acţionează unit, iar leadership-ul european transmite un mesaj clar că acţionează cu angajament pentru continuarea procesului de integrare europeană. În faţa provocărilor actuale globale nu există o altă cale”, a afirmat preşedintele la deschiderea Conferinţei „Viitorul Europei: Perspectivele Evoluţiilor Contemporane”.

Klaus Iohannis a mai declarat că “incertitudinea” este cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie starea de fapt legată de procesul Brexit şi distanţarea cetăţenilor europeni faţă de “complexitatea” UE.

“Incertitudinea este cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie starea de fapt legată de procesul Brexit, dar şi un anumit sentiment de distanţare a cetăţenilor europeni faţă de complexitatea politicilor Uniunii Europene, în sens mai general. Ne aflăm înainte de alegerile pentru Parlamentul European, în acest an marcându-se 40 de ani de la organizarea primelor alegeri europene libere şi directe, şi, în acest context, viitoarele alegeri europene capătă o semnificaţie aparte. Vedem din diferitele sondaje de opinie că cetăţenii europeni îşi doresc ca Uniunea Europeană să le dea un sentiment consolidat de siguranţă, să le dea orientare şi, nu în ultimul rând, să aducă soluţii pentru problemele lor reale. Noi, actualii gestionari şi, sper eu, nu numai gestionari, dar şi adevăraţi modelatori ai viitorului Uniunii Europene, avem responsabilitatea de a face ca ideea unei Uniuni tot mai puternice să fie îmbrăţişată şi asumată de cetăţenii europeni de astăzi”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că crizele nu reprezintă un fenomen nou în UE şi că ele fac parte din istoria procesului integrăriin europene.

“Uniunea a parcurs o lungă perioadă marcată de crize multiple, desfăşurate de multe ori în paralel, care şi-au pus amprenta asupra acţiunii europene. De câţiva ani, părem a fi marcaţi la nivel european de persistenţa unei stări percepute ca fiind de criză continuă. Cu toate acestea, în Uniunea Europeană crizele şi succesiunea lor nu reprezintă un fenomen nou. Din contră, ele fac parte din istoria procesului integrării europene, iar rezolvarea lor prin acţiune comună face parte chiar din construcţia europeană”, a spus acesta.

Acesta s-a declarat mulţumit de găzduirea Summitului informal aş şefilor UE şi evenimentele care au loc în jurul acestuia, Iohannis afirmând că “este evidentă această coincidenţă fericită între un eveniment de mare anvergură europeană, un oraş cultural european şi ţara mea, România, o ţară importantă din Europa”.

“Mă bucur că această dezbatere are loc la noi şi sunt extrem de bucuros că ţara noastră a devenit în aceste zile şi devine în aceste zile centrul procesului de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene. La aproape 30 de ani de la căderea Cortinei de Fier, găzduirea Summitului de la Sibiu, un eveniment european de prim rang, este o onoare şi, în acelaşi timp, clar, o responsabilitate pentru noi. Ca stat membru încrezător în destinul proiectului european, România are capacitatea de a contribui la consolidarea sa şi va continua să acţioneze în acest sens, împreună, sigur, cu toate statele membre şi împreună cu instituţiile europene”, a completat Klaus Iohannis.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: