Acasă ADMINISTRATIE Iohannis felicită UVVG Arad la cei 25 de ani de existență

Iohannis felicită UVVG Arad la cei 25 de ani de existență

Președintele Klaus Iohannis a felicitat, joi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad cu prilejul celebrării a 25 de ani de existență, timp în care, după cum afirmă șeful statului, unitatea de învățământ superior și-a consacrat, prin consecvență, seriozitate și calitate, locul în rândul instituțiilor de profil din România.

“Începând cu anul 1990, sistemul universitar românesc se afla într-un proces continuu de reformare și reorganizare. Dumneavoastră ați demonstrat în tot acest timp că la Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” este pus în practică, de către un corp academic dedicat, un model de învățământ superior particular funcțional. O confirmă numărul mare de studenți, masteranzi, doctoranzi, atât români cât și străini, care vin să studieze aici”, afirmă președintele în mesajul transmis cu acest prilej, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit lui Iohannis, faptul că Universitatea de Vest este membră cu drepturi depline în spațiul european al cercetării și educației reprezintă o mare șansă, care oferă instituției capacitatea de a se dezvolta și adapta noilor condiții și cerințe.

“Criteriile externe de evaluare a învățământului superior reprezintă o condiție sine qua non pentru atestarea și recunoașterea calității sistemului de educație, repere obligatorii în viața academică modernă. Universitatea dumneavoastră arată, pe lângă gradul ridicat de adaptabilitate și dezvoltare instituțională, și o determinare în a face față provocărilor care apar la fiecare pas în acest mediu solicitant. Prin ansamblul de resurse pe care le antrenați în procesele de învățare, formare profesională și cercetare științifică, puneți în practică un sistem educațional performant și competitiv. În felul acesta contribuiți activ, prin instruire, la dezvoltarea societății românești”, subliniază șeful statului în mesaj.

El le transmite reprezentanților instituției să rămână în continuare la fel de motivați și conștienți de faptul că “doar un sistem de învățământ bine pus la punct și foarte bine adaptat poate genera abilități și competențe”, de care este nevoie în România de astăzi.

“Resursa umană rămâne în continuare cheia reușitei unei națiuni, iar la baza acesteia stă educația. Împărtășesc aceeași viziune cu dumneavoastră cu privire la nevoia de reconstrucție în educație și anume că aceasta este și trebuie să rămână o prioritate pentru țara noastră”, mai spune Iohannis.

Mesajul președintelui a fost adresat participanților la evenimentul aniversar de consilierul de stat Gheorghe Angelescu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: