Acasă ADMINISTRATIE Iohannis felicită UVVG Arad la cei 25 de ani de existență

Iohannis felicită UVVG Arad la cei 25 de ani de existență

Președintele Klaus Iohannis a felicitat, joi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad cu prilejul celebrării a 25 de ani de existență, timp în care, după cum afirmă șeful statului, unitatea de învățământ superior și-a consacrat, prin consecvență, seriozitate și calitate, locul în rândul instituțiilor de profil din România.

“Începând cu anul 1990, sistemul universitar românesc se afla într-un proces continuu de reformare și reorganizare. Dumneavoastră ați demonstrat în tot acest timp că la Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” este pus în practică, de către un corp academic dedicat, un model de învățământ superior particular funcțional. O confirmă numărul mare de studenți, masteranzi, doctoranzi, atât români cât și străini, care vin să studieze aici”, afirmă președintele în mesajul transmis cu acest prilej, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit lui Iohannis, faptul că Universitatea de Vest este membră cu drepturi depline în spațiul european al cercetării și educației reprezintă o mare șansă, care oferă instituției capacitatea de a se dezvolta și adapta noilor condiții și cerințe.

“Criteriile externe de evaluare a învățământului superior reprezintă o condiție sine qua non pentru atestarea și recunoașterea calității sistemului de educație, repere obligatorii în viața academică modernă. Universitatea dumneavoastră arată, pe lângă gradul ridicat de adaptabilitate și dezvoltare instituțională, și o determinare în a face față provocărilor care apar la fiecare pas în acest mediu solicitant. Prin ansamblul de resurse pe care le antrenați în procesele de învățare, formare profesională și cercetare științifică, puneți în practică un sistem educațional performant și competitiv. În felul acesta contribuiți activ, prin instruire, la dezvoltarea societății românești”, subliniază șeful statului în mesaj.

El le transmite reprezentanților instituției să rămână în continuare la fel de motivați și conștienți de faptul că “doar un sistem de învățământ bine pus la punct și foarte bine adaptat poate genera abilități și competențe”, de care este nevoie în România de astăzi.

“Resursa umană rămâne în continuare cheia reușitei unei națiuni, iar la baza acesteia stă educația. Împărtășesc aceeași viziune cu dumneavoastră cu privire la nevoia de reconstrucție în educație și anume că aceasta este și trebuie să rămână o prioritate pentru țara noastră”, mai spune Iohannis.

Mesajul președintelui a fost adresat participanților la evenimentul aniversar de consilierul de stat Gheorghe Angelescu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Abia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți stresul de la job? Iată 3 trucuri pentru a te readapta vieții...

Vacanța de vară s-a terminat, dar tu poate că n-ai starea necesară ca să te întorci rapid la job. Mintea îți este...

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: