Acasă ADMINISTRATIE Ionel Bogdan: Absorbția de fonduri europene este esențială pentru a implementa proiectele...

Ionel Bogdan: Absorbția de fonduri europene este esențială pentru a implementa proiectele de care Maramureșul are nevoie

[ad_1]

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Boloș și cu alți reprezentanți ai instituției, pentru a discuta despre principalele proiecte de dezvoltare a Maramureșului, care pot fi finanțate din fonduri europene.

”Am avut astăzi discuții cu Marcel Boloș, directorul ADR Nord-Vest, și cu reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională, în vederea creșterii ratei de absorbție a fondurilor europene necesare pentru implementarea proiectelor de dezvoltare în județul Maramureș. Avem proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii, care înseamnă construirea de drumuri expres, reabilitarea drumurilor județene și realizarea rutelor ocolitoare a municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, pentru a facilita circulația și pentru a oferi cetățenilor siguranță rutieră.”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

La rândul său, Marcel Boloș, director ADR Nord-Vest, a afirmat că prioritatea principală trebuie să fie conectarea Maramureșului la rețelele de autostrăzi. În acest sens, drumurile expres și variantele ocolitoare ale municipiilor sunt necesare pentru dezvoltarea județului. ”Proiectele de dezvoltare a infrastructurii în județul Maramureș vor fi finanțate din fonduri europene.”, a spus Boloș.

Îmbunătățirea sectorului medical din Maramureș a fost de asemenea pe agenda întâlnirii de astăzi. Unitățile spitalicești din județ au nevoie de lucrări de reabilitare și dotări noi în ceea ce privește aparatura.

”Pentru Spitalul Județean și Policlinica nr. 2 avem deja studiile de fezabilitate și vom pregăti proiecte pentru reabilitările necesare și pentru dotarea acestora cu aparatură de specialitate de ultimă generație.

Spitalul din Sighetu Marmației se află însă într-o stare avansată de degradare. Aici analizăm două opțiuni și anume: reabilitarea integrală a spitalului sau construirea unui spital nou. În aceeași situație se află și Spitalul din Borșa, care are nevoie de o reabilitare completă.”

Înființarea parcurilor industriale este un pas absolut necesar pentru creșterea nivelului de trai al maramureșenilor și a economiei județului.

Am identificat o primă parcelă pentru acest proiect. Este vorba de un teren de 88 ha care se află în Tăuții Măgherăuș, care aparține primăriei și se află în vecinătatea aeroportului, a căii ferate și a noii centuri. Mai există un teren potrivit și la Fărcașa, unde avem deja studiu de fezabilitate.

Ne dorim ca prin implementarea acestor proiecte să dezvoltăm cât mai multe sectoare principale de la nivelul județului Maramureș. Avem proiecte importante, care pot fi finanțate din fonduri europene și care odată aplicate vor aduce bunăstare cetățenilor.”, a afirmat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: