Acasă EPP Iuliu Winkler: Conferința pentru viitorul Europei, ocazia de a asculta cu adevărat...

Iuliu Winkler: Conferința pentru viitorul Europei, ocazia de a asculta cu adevărat cetățenii europeni

[ad_1]

Conferința pentru viitorul Europei trebuie organizată astfel încât să ofere cât mai multor cetățeni europeni ocazia de a-și exprima opiniile, iar reprezentanților UE să le dea prilejul să-i asculte, a declarat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, Grupul PPE).

”Ultimul sondaj Eurobarometru arată că peste 90% dintre cetățeni europeni chestionați doresc să fie ascultați cu mai multă atenție atunci când se discută și se decide despre ce se va întâmpla în Europa. De la bun început, Grupul PPE din Parlamentul European a afirmat că această conferință, ce se va întinde pe durata a 2 ani, trebuie să se desfășoare în toate statele membre, iar cetățenii europeni trebuie să fie ascultați. În primul rând, Conferința pentru viitorul Europei trebuie să fie un exercițiu de ascultare a cetățenilor”, a subliniat Winkler.

”Provocările cu care ne confruntăm azi sunt de imense. Acestea includ ieșirea din pandemie, atenuarea consecințelor schimbărilor climatice, abordarea inegalităților sociale, economice, regionale etc. În următorul deceniu, vom asista la schimbări majore în privința modului în care muncim, dar și a modului în care funcționează democrația noastră la nivel local, național și european. Tocmai de aceea, Conferința pentru viitorul Europei este un proces oportun. Îmi doresc o dezbatere largă, deschisă, interactivă și incluzivă pe tot continentul nostru despre ce fel de Uniune Europeană dorim să avem în viitor”, a spus europarlamentarul UDMR.

Potrivit deputatului european, toate cele trei instituții cheie ale UE, respectiv Comisia, Consiliul și Parlamentul European, vor fi implicate în acest organizarea Conferinței pentru viitorul Europei.

”Acest proces de consultare este unul extrem de ambițios ținând cont de faptul că se adresează tuturor celor aproape 500 de milioane de cetățeni ai UE, și că, cel puțin la nivel teoretic, toți aceștia sunt așteptați să își exprime, în cadrul dezbaterilor viitoare, opinia cu privire la viitorul Uniunii”, a precizat Winkler. 

”Și cetățenii europeni care aparțin unor comunități ale minorităților naționale și lingvistice au așteptări și speranțe legate de viitorul Uniunii Europene. De aceea, este important ca în dezbaterile locale sau regionale și vocea reprezentanților acestor comunități ale minorităților naționale să fie ascultată. Propunerile minorităților trebuie înțelese, evaluate și incluse în proiectul construcției europene”, a adăugat Iuliu Winkler.

*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 175 de deputați din toate statele membre ale UE.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: