Acasă POLITICA Iuliu Winkler: congresul UDMR va defini un proiect pentru viitorul comunităţii maghiare...

Iuliu Winkler: congresul UDMR va defini un proiect pentru viitorul comunităţii maghiare din Transilvania

Definirea unui proiect pentru viitorul comunităţii maghiare din Transilvania reprezintă o prioritate pe agenda Congresului UDMR, care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 22-23 februarie, a declarat joi, la Deva, preşedintele filialei judeţene a UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler.

“Muncim pentru dezvoltarea Transilvaniei şi dorim să precizăm acest lucru şi în documentele strategice ce urmează să fie adoptate la congres, documente referitoare la politicile publice, la economie, educaţie şi politici sociale. UE are un rol cheie în ceea ce priveşte dezvoltarea Transilvaniei. Ca atare, în centrul viziunii noastre privind viitorul comunităţii noastre se află competitivitatea”, a afirmat Winkler.

El a menţionat că UDMR va continua să militeze pentru descentralizare şi reducerea birocraţiei, apreciind că este nevoie ca întreprinderile inovatoare şi competitive să fie sprijinite.

“În mijlocul celei de-a patra revoluţii industriale trebuie să abordăm problematica digitalizării şi a inovării, sprijinind întreprinderile inovatoare şi competitive din Transilvania. Dorim să continuăm integrarea europeană prin aderarea la Spaţiul Schengen, respectiv introducerea monedei euro. Dorim să ne focusăm şi pe politicile dedicate familiei, în acelaşi timp fiind conştienţi că trebuie să le oferim tinerilor speranţa pentru un viitor mai bun. Tocmai de aceea, motto-ul congresului este “Uniune pentru viitor”, a mai spus Iuliu Winkler.

El a precizat că documentele strategice ale UDMR capătă o şi mai mare greutate în contextul apropierii alegerilor europene.

“Alegerile europarlamentare nu au fost niciodată mai importante decât acum, când viitorul Europei este în joc. Depinde de noi dacă pământul nostru natal, Transilvania, va fi sau nu câştigătorul schimbărilor europene”, a afirmat eurodeputatul.

La Congresul UDMR sunt aşteptaţi peste 980 de delegaţi şi numeroşi invitaţi din ţară şi din străinătate.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Abia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți stresul de la job? Iată 3 trucuri pentru a te readapta vieții...

Vacanța de vară s-a terminat, dar tu poate că n-ai starea necesară ca să te întorci rapid la job. Mintea îți este...

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: