AcasăPOLITICAIuliu Winkler: congresul UDMR va defini un proiect pentru viitorul comunităţii maghiare...

Iuliu Winkler: congresul UDMR va defini un proiect pentru viitorul comunităţii maghiare din Transilvania

Definirea unui proiect pentru viitorul comunităţii maghiare din Transilvania reprezintă o prioritate pe agenda Congresului UDMR, care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 22-23 februarie, a declarat joi, la Deva, preşedintele filialei judeţene a UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler.

„Muncim pentru dezvoltarea Transilvaniei şi dorim să precizăm acest lucru şi în documentele strategice ce urmează să fie adoptate la congres, documente referitoare la politicile publice, la economie, educaţie şi politici sociale. UE are un rol cheie în ceea ce priveşte dezvoltarea Transilvaniei. Ca atare, în centrul viziunii noastre privind viitorul comunităţii noastre se află competitivitatea”, a afirmat Winkler.

El a menţionat că UDMR va continua să militeze pentru descentralizare şi reducerea birocraţiei, apreciind că este nevoie ca întreprinderile inovatoare şi competitive să fie sprijinite.

„În mijlocul celei de-a patra revoluţii industriale trebuie să abordăm problematica digitalizării şi a inovării, sprijinind întreprinderile inovatoare şi competitive din Transilvania. Dorim să continuăm integrarea europeană prin aderarea la Spaţiul Schengen, respectiv introducerea monedei euro. Dorim să ne focusăm şi pe politicile dedicate familiei, în acelaşi timp fiind conştienţi că trebuie să le oferim tinerilor speranţa pentru un viitor mai bun. Tocmai de aceea, motto-ul congresului este „Uniune pentru viitor”, a mai spus Iuliu Winkler.

El a precizat că documentele strategice ale UDMR capătă o şi mai mare greutate în contextul apropierii alegerilor europene.

„Alegerile europarlamentare nu au fost niciodată mai importante decât acum, când viitorul Europei este în joc. Depinde de noi dacă pământul nostru natal, Transilvania, va fi sau nu câştigătorul schimbărilor europene”, a afirmat eurodeputatul.

La Congresul UDMR sunt aşteptaţi peste 980 de delegaţi şi numeroşi invitaţi din ţară şi din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc