Acasă ADMINISTRATIE Jandarmul care a dus Tricolorul pe Vârful Parâng, recompensat de superiorii săi

Jandarmul care a dus Tricolorul pe Vârful Parâng, recompensat de superiorii săi

cernaianuPlutonierul Cristian Cernăianu, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng, a fost recompensat de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel dr. Mircea Olaru, cu Emblema de Merit „Acţiuni Umanitare” clasa a II-a pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă în cursul anului 2012.

Medalia i-a fost oferită subofiţerului în cadru festiv de inspectorul şef al IJJ Hunedoara, general de brigadă Viorel Sălan.

Plutonierul Cristian Cernăianu are 34 ani şi a intrat în rândurile jandarmilor hunedoreni în anul 2003.

Încă de la începutul carierei şi-a desfăşurat activitatea în cadrul structurilor montane ale IJJ Hunedoara. Aparticipat la numeroase acţiuni de salvare, fiind unul dintre cei mai experimentaţi jandarmi montani.

În cursul anului 2012 a participat la opt acţiuni de salvare a unor persoane aflate în dificultate în munţii Parâng, fapt pentru care a fost recompensat cu Emblema de Merit „Acţiuni Umanitare” clasa a II-a.

cernaianu1Una dintre cele mai dificile acţiuni de salvare la care subofiţerul şi-a adus contribuţia în mod decisiv în cursul anului precedent s-a desfăşurat în data de 18 septembrie, când, alături de colegii săi şi de salvamontişti a participat la salvarea unui turist străin, care s-a accidentat în masivul Parâng. Această acţiune de salvare a durat peste 16 ore şi s-a finalizat cu intervenţia unui elicopter al MAI, care a transportat persoana accidentată direct din munte la spitalul din Târgu Mureş.

De asemenea, în preajma Zilei Naţionale a României a fost unul dintre cei trei jandarmi montani, care alături de un salvamontist, au arborat drapelul naţional pe vârful Parângul Mare. Astfel, prin iniţiativa lor, drapelul naţional a fluturat la înălţime.

Pentru a verifica nivelul de pregătire la care se află, plutonierul Cristian Cernăianu participă în mod constant la competiţii sportive de tip „maraton montan”, unde a obţinut locuri onorabile.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: