Acasă ADMINISTRATIE Jandarmul care a dus Tricolorul pe Vârful Parâng, recompensat de superiorii săi

Jandarmul care a dus Tricolorul pe Vârful Parâng, recompensat de superiorii săi

cernaianuPlutonierul Cristian Cernăianu, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng, a fost recompensat de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel dr. Mircea Olaru, cu Emblema de Merit „Acţiuni Umanitare” clasa a II-a pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă în cursul anului 2012.

Medalia i-a fost oferită subofiţerului în cadru festiv de inspectorul şef al IJJ Hunedoara, general de brigadă Viorel Sălan.

Plutonierul Cristian Cernăianu are 34 ani şi a intrat în rândurile jandarmilor hunedoreni în anul 2003.

Încă de la începutul carierei şi-a desfăşurat activitatea în cadrul structurilor montane ale IJJ Hunedoara. Aparticipat la numeroase acţiuni de salvare, fiind unul dintre cei mai experimentaţi jandarmi montani.

În cursul anului 2012 a participat la opt acţiuni de salvare a unor persoane aflate în dificultate în munţii Parâng, fapt pentru care a fost recompensat cu Emblema de Merit „Acţiuni Umanitare” clasa a II-a.

cernaianu1Una dintre cele mai dificile acţiuni de salvare la care subofiţerul şi-a adus contribuţia în mod decisiv în cursul anului precedent s-a desfăşurat în data de 18 septembrie, când, alături de colegii săi şi de salvamontişti a participat la salvarea unui turist străin, care s-a accidentat în masivul Parâng. Această acţiune de salvare a durat peste 16 ore şi s-a finalizat cu intervenţia unui elicopter al MAI, care a transportat persoana accidentată direct din munte la spitalul din Târgu Mureş.

De asemenea, în preajma Zilei Naţionale a României a fost unul dintre cei trei jandarmi montani, care alături de un salvamontist, au arborat drapelul naţional pe vârful Parângul Mare. Astfel, prin iniţiativa lor, drapelul naţional a fluturat la înălţime.

Pentru a verifica nivelul de pregătire la care se află, plutonierul Cristian Cernăianu participă în mod constant la competiţii sportive de tip „maraton montan”, unde a obţinut locuri onorabile.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: