Acasă SPORT Jiul Petroşani cere sprijinul Primăriei

Jiul Petroşani cere sprijinul Primăriei

deschidere 13  

Jiul Petroşani ar trebui să se reunească, cel puţin teoretic, pe 13 ia­nuarie. Cu grave pro­bleme financiare şi cu un lot decimat de plecările în masă din toamnă (din cauza restanţelor financiare) oficialii Jiului aşteaptă însă un semn şi din partea Primăriei. În caz contrar, există şanse ca echipa să nu mai ia startul în returul Ligii a III-a.

Situaţia este cu atât mai delicată cu cât datoriile către foşti sau actuali jucători nu sunt trecute prea uşor cu vederea de către Federaţie, existând şanse mari ca în urma unor litigii sau memorii echipa să fie, mai întâi, depunctată şi mai apoi scoasă din competiţie.

Lucrurile nu stau deloc bine la gruparea din sudul judeţului. Chiar dacă nu este o noutate, datoriile pe care clubul le are către majoritatea dintre jucători şi nu numai pot juca rolul bolovanului legat de piciorul muribundului. Oficialii grupării spun că patronul Alin Simota nu mai este capabil să se descurce de unul singur şi aşteaptă ajutorul Primăriei. „Suntem într-o situaţie delicată. Este clar că patronul nu mai poate de unul singur. Sunt jucători cărora avem să le plătim salariile. Dacă nu reuşim să le plătim îi vom pierde. Eu unul am încredere şi sper să începem cu bine returul de campio­nat, dar totul depinde de răspunsul pe care îl vom primi de la Primărie. Ne vom adresa lor pentru a ne ajuta”, a spus preşedintele Jiului, George Boboc, care a adăugat că restanţele financiare depăşesc suma de 5000 de euro.

Edilul-şef al Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, spune că încă n-a primit nici o cerere oficială din partea clubului patronat de Alin Simota şi adaugă totodată că Primăria nu se poate implica decât în limitele prevăzute de lege. „Am spus şi am repetat în nenumărate rânduri, Primăria nu poate plăti salariile jucătorilor sau să se implice în salvarea echipei. Primăria poate investi în infrastructură aşa cum am făcut-o de fiecare dată. Am montat scaunele, am investit în Centrul de Copii şi Juniori. Sigur că nu ne este indiferen­tă soarta acestui club cu tradiţie. Aşteptăm să primim un act oficial şi vom vedea. Nu se pune problema ca Primăria să devină vreodată acţionară la club”, a declarat Ridzi. În aceste condiţii, există voci care spun că lotul actual va evolua, din primăvară, doar la nivelul Cam­pionatului Judeţean, acolo unde activează deja echipa a doua a clubului, grupare pregătită tot de Toni Sedecaru, cheltuielile pentru menţinerea în acest eşalon fiind cu mult mai mici decât cel în care se află formaţia-fanion a Văii Jiului acum.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: