Acasă EDUCATIE Joc online care învaţă copiii cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă,...

Joc online care învaţă copiii cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă, lansat de IGSU la Cluj

Un joc online pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, prin care aceştia învaţă cum să reacţioneze în cazul unor situaţii de urgenţă, precum incendii, accidente casnice, inundaţii, furtuni sau cutremure, a fost lansat, joi, la Cluj, în premieră naţională.

Jocul a fost lansat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Biroul Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre (BBK) din Germania.

Preşedintele Biroului Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre (BBK) (Germania), Cristoph Unger, a declarat că jocul are scopul de a îmbunătăţi competenţele de auto-protecţie în situaţiile zilnice de risc, “prin asigurarea unei pregătiri eficiente în cadrul sistemului educaţional preuniversitar din statele partenere”.

“Am lansat în premieră în România jocul online educativ, care se adresează copiilor cu vârste între 7 şi 12 ani, intitulat ”Fiţi eroi ca ei, Rex şi Andrei – Rex & Andrei versus dr. Formidabilis”. Jocul este dezvoltat în cadrul proiectului european ”Creşterea gradului de conştientizare a tinerilor privind pregătirea şi protecţia împotriva riscurilor”, care are o valoare de peste un milion de euro. Prin intermediul jocului se oferă un nou instrument de lucru tinerilor cu scopul de a îmbunătăţi competenţele de auto-protecţie în situaţiile zilnice de risc, prin asigurarea unei pregătiri eficiente în cadrul sistemului educaţional preuniversitar din statele partenere. Va oferi tinerilor informaţii corecte şi soluţii necesare în diferite situaţii de urgenţă, cu alte cuvinte, aceştia învaţă cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă, cum sunt incendii, accidente casnice, furtuni, inundaţii sau cutremure”, a spus Unger.

Potrivit acestuia, jocul cu cinci nivele are ca personaje un băieţel, Andrei, şi câinele acestuia, Rex, care joacă şi roluri de ambulanţier sau pompier, iar Andrei trebuie să rezolve diverse încercări legate de situaţii de urgenţă, precum incendii, inundaţii, cutremure, accidente casnice şi acordarea primului ajutor.

“Acest proiect este necesar deoarece în majoritatea ţărilor europene cunoştinţele în ceea ce priveşte măsurile luate în privinţa auto-ajutorării şi auto-protecţiei sunt foarte scăzute”, a spus preşedintele Biroului Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre (BBK).

Prezent la lansarea jocului, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a atras atenţia asupra faptului că populaţia nepregătită pentru situaţii de urgenţă este vulnerabilă, iar statul singur nu poate face dezastrelor, astfel încât se impune o pregătire a populaţiei, în parteneriat cu statul.

“Statul singur, fără parteneriat cu populaţia, nu poate face faţă dezastrelor, ca să ajungem la un parteneriat cu populaţia trebuie să o pregătim. O populaţie nepregătiră este vulnerabilă, o ţară cu o populaţie nepregătită este una în care rezilienţa este foarte scăzută. Proiectul comun lansat joi a identificat o nişă importantă în pregătirea populaţiei şi i-a acordat o atenţie ca să fie un mijloc de a se pregăti viitoarele generaţii, dar şi adulţii. Este un joc pe care un copil îl joacă şi învaţă cum se reacţioneze într-o situaţie de urgenţă. Copilul va avea şi părinţii lângă el şi s-ar putea ca şi părinţii să îl joace şi va deveni o formă de pregătire a populaţiei, nu numai a copiilor, ci va fi o formă de pregătire a populaţiei. Este unul dintre cele mai importante proiecte privind pregătirea populaţiei”, a spus Arafat.

Jocul, care a costat 500.000 de euro, poate fi accesat online aici.

Sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pantofii tăi sunt prea strâmți? TOP 6 moduri de a-i lărgi, pe care NU le știai!

Există milioane de perechi de pantofi pe piață. Trebuie doar să îți rezervi timp pentru a fi sigur că pantofii pe care...

România este clasată pe ultimul loc la reciclarea deșeurilor în UE. Din 2020, riscăm amenzi de 200.000 euro pe zi!

    Din 2020, România trebuie să ajungă la o rată de reciclare de minimum 50%. Imposibil, în acest moment, însă Curtea de Justiție...

Vrei să crești un copil inteligent? Investește în jucăriile potrivite!

Tot mai mulți părinți se mândresc cu nivelul de inteligență al copiilor lor și o pun pe seama moștenirii genetice sau a...

TOPul cautarilor globale în Google în 2019 – Cum arată lumea prin filtrul motorului de căutare?

Liderul in domeniul motoarelor de cautare, Google, a facut publice cele mai cautate expresii, cuvinte si subiecte din anul 2019. Datele au...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: