Acasă EDUCATIE Joc online care învaţă copiii cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă,...

Joc online care învaţă copiii cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă, lansat de IGSU la Cluj

Un joc online pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, prin care aceştia învaţă cum să reacţioneze în cazul unor situaţii de urgenţă, precum incendii, accidente casnice, inundaţii, furtuni sau cutremure, a fost lansat, joi, la Cluj, în premieră naţională.

Jocul a fost lansat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Biroul Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre (BBK) din Germania.

Preşedintele Biroului Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre (BBK) (Germania), Cristoph Unger, a declarat că jocul are scopul de a îmbunătăţi competenţele de auto-protecţie în situaţiile zilnice de risc, “prin asigurarea unei pregătiri eficiente în cadrul sistemului educaţional preuniversitar din statele partenere”.

“Am lansat în premieră în România jocul online educativ, care se adresează copiilor cu vârste între 7 şi 12 ani, intitulat ”Fiţi eroi ca ei, Rex şi Andrei – Rex & Andrei versus dr. Formidabilis”. Jocul este dezvoltat în cadrul proiectului european ”Creşterea gradului de conştientizare a tinerilor privind pregătirea şi protecţia împotriva riscurilor”, care are o valoare de peste un milion de euro. Prin intermediul jocului se oferă un nou instrument de lucru tinerilor cu scopul de a îmbunătăţi competenţele de auto-protecţie în situaţiile zilnice de risc, prin asigurarea unei pregătiri eficiente în cadrul sistemului educaţional preuniversitar din statele partenere. Va oferi tinerilor informaţii corecte şi soluţii necesare în diferite situaţii de urgenţă, cu alte cuvinte, aceştia învaţă cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă, cum sunt incendii, accidente casnice, furtuni, inundaţii sau cutremure”, a spus Unger.

Potrivit acestuia, jocul cu cinci nivele are ca personaje un băieţel, Andrei, şi câinele acestuia, Rex, care joacă şi roluri de ambulanţier sau pompier, iar Andrei trebuie să rezolve diverse încercări legate de situaţii de urgenţă, precum incendii, inundaţii, cutremure, accidente casnice şi acordarea primului ajutor.

“Acest proiect este necesar deoarece în majoritatea ţărilor europene cunoştinţele în ceea ce priveşte măsurile luate în privinţa auto-ajutorării şi auto-protecţiei sunt foarte scăzute”, a spus preşedintele Biroului Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre (BBK).

Prezent la lansarea jocului, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a atras atenţia asupra faptului că populaţia nepregătită pentru situaţii de urgenţă este vulnerabilă, iar statul singur nu poate face dezastrelor, astfel încât se impune o pregătire a populaţiei, în parteneriat cu statul.

“Statul singur, fără parteneriat cu populaţia, nu poate face faţă dezastrelor, ca să ajungem la un parteneriat cu populaţia trebuie să o pregătim. O populaţie nepregătiră este vulnerabilă, o ţară cu o populaţie nepregătită este una în care rezilienţa este foarte scăzută. Proiectul comun lansat joi a identificat o nişă importantă în pregătirea populaţiei şi i-a acordat o atenţie ca să fie un mijloc de a se pregăti viitoarele generaţii, dar şi adulţii. Este un joc pe care un copil îl joacă şi învaţă cum se reacţioneze într-o situaţie de urgenţă. Copilul va avea şi părinţii lângă el şi s-ar putea ca şi părinţii să îl joace şi va deveni o formă de pregătire a populaţiei, nu numai a copiilor, ci va fi o formă de pregătire a populaţiei. Este unul dintre cele mai importante proiecte privind pregătirea populaţiei”, a spus Arafat.

Jocul, care a costat 500.000 de euro, poate fi accesat online aici.

Sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

DETARTRAJUL – Află 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre această procedură

Deși detartrajul ar trebui să facă parte din igiena și îngrijirea regulată a danturii, nu mulți oameni fac acest lucru atât de...

De ce obsesia pentru cărțile de self-help te poate împiedica să te dezvolți? Specialiștii spun că și tu faci această greșeală

Dacă ar exista o pastilă care să îți maximizeze puterea creierului, ai lua-o? Pentru unul din patru studenți de la Universitatea Oxford,...

Cum să obții un look de film noir? 4 sfaturi pentru bărbații care preferă stilul clasic

Film noir este un termen cinematografic, care descrie filmele polițiste hollywoodiene clasice. Acesta a devenit un reper cunoscut nu doar în acest...

Pleci la munte? Află 4 lucruri de care trebuie să ții cont pentru o escapadă montană perfectă!

Zona montană este perfectă pentru o ieșire din oraș și pentru o gură de aer curat. Muntele este extrem de benefic pentru...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: