AcasăSTIRIBIHORJugendtreffen Oradea - sărbătoarea culturii și obiceiurilor germane

Jugendtreffen Oradea – sărbătoarea culturii și obiceiurilor germane

Timp de două zile, 14 și 15 iulie, Oradea este gazda întâlnirii anuale a tinerilor germani (Jugendtreffe) din  județul Bihor. Așteptată cu mare interes de membrii comunității germane, sărbătoarea este prilejul de a aduce în fața concetățenilor cultura și obiceiurile etniei.

Manifestarea organizată de către Forumul Democrat al Germanilor din Oradea a devenit deja o tradiţie, fiind așteptată an de an cu nerăbdare de tinerii de etnie germană din judeţul Bihor şi nu numai, deoarece cu acest prilej se pot întâlni, pot participa la o festivitate care oglindeşte cultura și obiceiurile germane. de altfel unul dintre rolurile întâlnirii anuale de la Oradea este socializarea tinerilor șvabi, dar şi perpetuarea cântecelor şi dansurilor populare specifice acestei etnii.

Evenimentul a început sâmbătă la ora 14.30 cu parada porturilor populare, pe traseul Partium-Piața unirii. În acest an la paradau au participat atât tineri etnici germani din Bihor, dar și din alte localităţi din Transilvania, din Banat și Maramureş, ba chiar şi din rândul minorităţii germane din Slovacia.

Prima oprire au făcut-o în Piaţa Unirii, unde au fost protagoniştii unui flash-mob. Tinerii au dansat câteva dansuri specifice etniei lor, pentru ca apoi să pornească spre Cetate. În Teatrul de Vară din fortăreaţă, tinerii au continuat să cânte şi să danseze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc