Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA La Deva dacă citești, câștigi și în 2016!

La Deva dacă citești, câștigi și în 2016!

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva lansează în 27 ianuarie a treia ediție a concursului județean de cultură generală Citești și câștigi!. Anul acesta vor fi 17 echipe antrenate în competiție, de la tot atâtea colegii și licee din municipiile Brad, Deva, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petroșani, Vulcan, orașul Hațeg și comuna Ilia.

Edițiile anterioare ale acestui concurs s-au bucurat de apreciere unanimă atât din partea concurenților, cât și din partea marelui număr de telespectatori care au urmărit în direct, televizat, confruntările.  Organizatorul concursului, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, a formulat întrebările din marile domenii ale cunoașterii: Științe, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Întrebările sunt formulate în așa fel încât să fie testate atât cunoștințele dobândite în școală, cât și informațiile obținute din lectura bibliografiei, din lecturile elevilor.

sebastiana-bara”Am inițiat și organizat acest concurs de mare anvergură pentru a stimula gustul pentru lectură și cunoaștere în rândul elevilor, pentru a-i face pe aceștia să depășească paginile manualelor și să caute în permanență noi surse de informație, să-și formeze o solidă cultură generală”, a declarat Ioan Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Denumirea concursului este una sugestivă, deoarece cu cât concurenții au citit mai mult, cu atât au șanse mai mari de a urca pe podium și de a obține premiile puse în joc. Aceste premii sunt deosebit de atractive (locul I – opt biciclete, locul II – opt tablete, locul III – opt dispozitive Kindle, cărți, trofee, diplome și premii surpriză), în valoare de aproximativ 40.000 lei, toate acestea vor putea fi oferite câștigătorilor prin generozitatea sponsorilor: Cafeneaua Jos pălăria Deva, Editura Humanitas București, Editura Nemira București, Editura Trei București, Grupul Editorial Rao București, HeidelbergCement România SA, S.C. Drupo S.R.L. Călan, S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Tritonic Grup Editorial București, www.okian.ro.

Și în acest an, concursul se va desfășura în perioada ianuarie-iunie, confruntările între echipele colegiilor și liceelor fiind transmise în direct de postul de televiziune Hunedoara TV.

În data de 27 ianuarie 2016 colegiile și liceele participante vor fi repartizate în șase grupe prin tragere la sorți și se vor stabili datele confruntărilor. Concursul propriu-zis va începe în ziua de 9 martie 2016, iar finala mare va avea loc în data de 8 iunie 2016.

Pentru publicul care va urmări confruntările dintre elevi, precizăm că prima transmisiune a concursului Citești și câștigi! va avea loc în ziua de 9 martie 2016, ora 1300.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: