Acasă STIRI Drapelul României flutură pe Vârful Parângu Mare, la 2.519 metri înălţime

Drapelul României flutură pe Vârful Parângu Mare, la 2.519 metri înălţime

Drapelul naţional al României a fost arborat, de Ziua Naţională a României, pe vârful Parângu Mare, la 2519 metri înălţime, la capătul unei acţiuni care a mobilizat eforturile a patru români ce n-au pregetat să înfrunte oboseala şi viscolul pentru a ajunge cu simbolul nostru în cel mai înalt punct din ţară, de 1 Decembrie.

Eroii acestei operaţiuni sunt patru români care au format o echipă alcătuiră din trei jandarmi montani de la Postul de Jandarmerie Montană Parâng şi un salvamontist din Petroşani.

„Jandarmii montani şi salvamontiştii ne-au obişnuit să înfrunte muntele şi vremea rea pentru a salva vieţile celor aflaţi în dificultate. Cu ocazia Zilei Naţionale a României, ei au fost, din nou, pe munte, pentru un scop la fel de nobil. De data aceasta au urcat pe vârful Parângu Mare pentru ca, de 1 Decembrie, drapelul tricolor să fluture la cea mai mare înălţime”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, locotenent Nicolae Răducu.

Operaţiunea celor patru temerari nu a fost una uşoară. Au avut de străbătut un traseu dificil, pe o vreme deloc prietenoasă, cu viscol, ceaţă şi o temperatură exterioară care a scăzut, cu mult, sub zero grade Celsius. Efectul de frig a fost mult amplificat de vântul care a suflat, tot timpul, cu mare putere.

Jandarmii montani şi salvamontistul au plecat din staţiunea montană Parâng, spre vârful Parângu Mare, iar după patru ore de urcuş, echipa a atins cota 2.519 m şi a fixat acolo hampa drapelului, de borna care marchează altitudinea vârfului montan. Traseul de întoarcere a fost la fel de dificil, operaţiunea încheindu-se vineri seara.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor românilor!

Astăzi este ziua noastră, a tuturor celor care ne numim români, indiferent dacă suntem aici, în țară, sau suntem departe de locurile în care ne-am născut.

Acum 94 de ani, la Alba Iulia, a fost scrisă poate cea mai importantă filă din istoria zbuciumată a românilor. Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1.228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români, veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o rezoluţie prin care a fost consfinţită unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul, cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre, şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş), cu România.

LA MULȚI ANI !

Foto: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara

Video aici: Drapel

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ce meserii și ce afaceri trebuie să-și asigure activitatea. Tipuri de Asigurări de Răspundere Profesională

Ne place să privim lumea antreprenoriatului ca pe o poveste de succes, în care oamenii își aduc la îndeplinire un vis din...

Ce poţi face pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa dacă ai fost diagnosticat cu hipotiroidism

Dacă ai fost diagnosticat cu hipotiroidism, înseamnă că glanda ta tiroida nu poate produce suficient hormoni tiroidieni. Cauzele cele mai frecvente sunt...

Cum să găsești rapid din sute de modele, husa de care telefonul tău are nevoie? 

Ți-ai dorit de multă vreme un iphone nou și ai reușit să îl obții. Acum sigur ai pornit în căutarea unei huse...

Șorțurile de Bucătărie: Accesoriul Indispensabil

Dacă eşti pasionat de gătit sau lucrezi în acest domeniu, ştii cât de necesar şi de util este un sorţ de bucătărie....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: