Acasă STIRI Drapelul României flutură pe Vârful Parângu Mare, la 2.519 metri înălţime

Drapelul României flutură pe Vârful Parângu Mare, la 2.519 metri înălţime

Drapelul naţional al României a fost arborat, de Ziua Naţională a României, pe vârful Parângu Mare, la 2519 metri înălţime, la capătul unei acţiuni care a mobilizat eforturile a patru români ce n-au pregetat să înfrunte oboseala şi viscolul pentru a ajunge cu simbolul nostru în cel mai înalt punct din ţară, de 1 Decembrie.

Eroii acestei operaţiuni sunt patru români care au format o echipă alcătuiră din trei jandarmi montani de la Postul de Jandarmerie Montană Parâng şi un salvamontist din Petroşani.

„Jandarmii montani şi salvamontiştii ne-au obişnuit să înfrunte muntele şi vremea rea pentru a salva vieţile celor aflaţi în dificultate. Cu ocazia Zilei Naţionale a României, ei au fost, din nou, pe munte, pentru un scop la fel de nobil. De data aceasta au urcat pe vârful Parângu Mare pentru ca, de 1 Decembrie, drapelul tricolor să fluture la cea mai mare înălţime”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, locotenent Nicolae Răducu.

Operaţiunea celor patru temerari nu a fost una uşoară. Au avut de străbătut un traseu dificil, pe o vreme deloc prietenoasă, cu viscol, ceaţă şi o temperatură exterioară care a scăzut, cu mult, sub zero grade Celsius. Efectul de frig a fost mult amplificat de vântul care a suflat, tot timpul, cu mare putere.

Jandarmii montani şi salvamontistul au plecat din staţiunea montană Parâng, spre vârful Parângu Mare, iar după patru ore de urcuş, echipa a atins cota 2.519 m şi a fixat acolo hampa drapelului, de borna care marchează altitudinea vârfului montan. Traseul de întoarcere a fost la fel de dificil, operaţiunea încheindu-se vineri seara.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor românilor!

Astăzi este ziua noastră, a tuturor celor care ne numim români, indiferent dacă suntem aici, în țară, sau suntem departe de locurile în care ne-am născut.

Acum 94 de ani, la Alba Iulia, a fost scrisă poate cea mai importantă filă din istoria zbuciumată a românilor. Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1.228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români, veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o rezoluţie prin care a fost consfinţită unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul, cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre, şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş), cu România.

LA MULȚI ANI !

Foto: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara

Video aici: Drapel

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: