Acasă SĂNĂTATEA TA La Sibiu s-a inaugurat cel mai important centru de cercetare în bolile...

La Sibiu s-a inaugurat cel mai important centru de cercetare în bolile neurologice la copii

Cel mai important centru de cercetare și telemedicină în bolile neurologice la copii din România a fost inaugurat, sâmbătă, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde s-au investit 10 milioane de euro în aparatura cea mai performantă.

“Acest proiect a putut fi realizat doar cu sprijinul remarcabil și consistent al Primăriei Sibiu și personal al domnului președinte Iohannis, în perioada când era primar”, a declarat, la inaugurare, prof. dr. Mihai Neamțu, coordonatorul proiectului.

El a explicat că a durat trei ani până când a fost construit și dotat Centrul de Cercetare și Telemedicină în Bolile Neurologice la copii.

Centrul are cinci compartimente — unul de neuroradiologie, altul de genetică, boli metabolice și cercetare a patologiei pediatrice coexistente sau induse de bolile neurologice, un compartiment clinic de neurologie pediatrică, unul de cercetare în neurofiziologie și polisomnografie și un altul de telemedicină și educație medicală.

În acest centru pot fi tratați copii, dar se pot și studia bolile lor neurologice și chiar se poate face cercetare, pentru a depista noi medicamente.

Deocamdată, principala problemă a centrului de la Sibiu este că are doar 75% din cadrele medicale de care ar fi nevoie. Până la finalul anului se vor angaja 15 cadre medicale, iar alte 15 în viitor.

În Spitalul de Pediatrie din Sibiu sunt tratați copii din județ și județele limitrofe, Alba, Hunedoara și Vâlcea.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: