Acasă STIRI CARAS-SEVERIN Lansare de carte, proiecție cinematografică și înmânare de distincții la ”Reșița în...

Lansare de carte, proiecție cinematografică și înmânare de distincții la ”Reșița în zece dimensiuni”

Fostul primar al municipiului Reșița, Liviu Spătaru, și-a lansat joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cartea “Ipostaze, staze, metastaze – Jurnal de galeră”, în cadrul amplei manifestări culturale “Reșița în zece dimensiuni”.

“Mai în glumă, mai în serios, spun că dacă nu am reușit să recidivez altfel, recidivez în scris. Într-adevăr, am promis că scoatem a doua carte, din punct de vedere al aparițiilor, dar din punctul meu de vedere, este prima, pentru că, în situația mea, valoarea cărților se calculează după durerea care este prezentă în ele, iar în cartea lansată acum, durerea este prezentă chiar mai mult decât ar fi trebuit. Este o carte despre libertate și non-libertate, despre justiție și injustiție sau, mai bine spus, despre imposibilitatea actului de justiție într-un stat polițienesc, dar acest lucru cred că îl veți descoperi dumneavoastră, cititorii, după lecturarea cărții. Spre nenorocul celor care ar căuta acolo o pantă pesimistă, vom găsi și foarte mult optimism și multă plăcere de a trăi și de a vedea viața în toate formele și în toate manifestările ei, de a ne bucura de viață, chiar dacă în belșugul acesta pe care ni-l prezintă întotdeauna ne aduce surprize mai plăcute sau mai neplăcute”, a declarat Liviu Spătaru.

Profesor univ. dr. ec. Liviu Spătaru, fost primar al Reșiței între anii 2004 — 2008, a primit, în martie 2014, o condamnare de trei ani de închisoare, pentru săvârșirea unor fapte de corupție.

“Cartea ce îi aparține fostului primar al Reșiței, Liviu Spătaru, este o experiență de viață, cu bunele și cu relele ei. Îl felicit pe domnul profesor Spătaru, pentru că are curajul de a vorbi. Poate că ceea ce i s-a întâmplat domniei sale ar putea fi o lecție pentru mulți alții”, a afirmat directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Reșița, Marian Apostol, citat de Agerpres.

Tot joi seara a avut loc o proiecție cinematografică despre viața și opera lui Constantin Brâncuși, prezentată în cuvinte simple, de prozatorul, criticul de teatru, pictorul și ziaristul Matei Mircioane.

Seara s-a încheiat cu înmânarea a trei titluri de “Senior al Culturii din Banatul Montan” poetului Iacob Roman, omului de cultură Matei Mircioane și sculptorului Doru Vasiuț, de către conducerile Casei de Cultură și Direcției Județene pentru Cultură Caraș-Severin.

“Această distincție reprezintă o recunoaștere a activității noastre artistice, culturale. Am participat la organizarea mai multor acțiuni de acest gen. Eu sper că îmi este recunoscută mai mult calitatea mea de artist. Vreau să cred că și în continuare voi face și mai bine actul artistic și o diplomă să nu însemne o piedică, un prag ce să îmi schimbe mie țintele. Am niște obiective artistice și pe mai departe de îndeplinit, cred în ele, am unele proiecte și sper că mai am ceva de spus, chiar dacă sunt recunoscut, deja, ca un senior al culturii în Caraș-Severin”, a precizat Matei Mircioane.

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița a fost programată și o întâlnire a lui Varujan Vosganian cu membrii Cenaclului Semenicul, o acțiune care a fost însă anulată.

“Mai întâi, a existat o confirmare scrisă prin e-mail, din partea domnului Varujan Vosganian, că va participa la această întâlnire cu membrii Cenaclului Semenicul din Reșița, iar mai apoi, nu știu din ce motive, nu am mai reușit să îl contactăm. Nu știam foarte clar dacă trebuie să amânăm acțiunea sau nu. Astfel, ne-am trezit în situația puțin delicată, în care, în loc să începem la ora 18,00, am început la ora 19,00 manifestările din această seară. Totuși, oamenii au fost mulțumiți de ceea ce a urmat”, a explicat directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Reșița, Marian Apostol.

Manifestarea “Reșița în zece dimensiuni”, care se desfășoară până pe data de 19 octombrie, a ajuns la cea de-a 35-a ediție.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum transformi bucătăria bunicii într-un spațiu modern, fără să renunți la farmecul copilăriei

Copilăria înseamnă pentru mulți perioada petrecută în casa bunicilor. O mulțime de sentimente frumoase îi copleșesc, așa că nu e de mirare...

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: