Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Lansări de carte la Deva

Lansări de carte la Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 23 septembrie 2016, ora 1700, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, o întâlnire cu scriitoarea Camelia Ardelean care, cu acest prilej, își va lansa două cărți: volumul de poezii intitulat Suflete de ceară și volumul de proză scurtă Destine.

Camelia Ardelean s-a născut la Deva și, încă de pe băncile școlii, a dovedit talent literar, pe care și l-a fructificat ulterior. A fost, pe rând, redactor-șef la Editura Vultur ZM, din Deva (1997-2004); colaboratoare la Revista naturiștilor, cu eseuri din domeniu, în aceeași perioadă; reporter la ziarul Lumina, devenit Acțiunea HD (1999-2000) și reporter la ziarul Hunedoreanul (2000). În anul 2004 se stabilește în străinătate și renunță la scris. În anul 2014 se repatriază și debutează în poezie cu volumul Lacrimi de suflet, apărut la Editura Emma, din Orăștie.

Este autoarea volumelor: Cartea terapeuților, 2002; Cursuri practice naturiste, 2004; În oglinda sufletului meu, Pasiune și Ingenuitate, 2015.

A colaborat cu poezii la antologiile: Călătorie în regatul cuvintelor, 2014; Nostalgii de toamnă, 2014; Magia sărbătorilor de iarnă, 2015; Toamna asta plouă cu lacrimi, 2016; Femeie omniprezentă, 2016; Cântecul creației, 2016; Constelația metaforei, 2016; Actori printre astre, 2016.

A colaborat la revistele: Confluențe Literare, Confluențe Lirice (devenită, ulterior Dialoguri Culturale), Însemne Culturale, Negru pe Alb, Grai Românesc, Arhiva Literară, Taifas Literar, Poeții noștri, Rețeaua Literară, Scrie Liber, Lira 21, Poezii.biz, Cronopedia, Constelații Diamantine, Algoritm Literar, Cenaclul „Sunetul Muzicii”, Versuri și Creații, Cenaclul literar „Noduri și Semne”, Cenaclul poetic Schenk, Cenaclul qPoem, Cenaclul qProză, Ferestre Ante Portas – reviste sau cenacluri internaționale de creație literară și cultural-artistică în format electronic.

De asemenea, a mai publicat în: ziarul Observatorul, Canada; revista Lumină Lină – SUA; ziarul Palia Expres, Orăștie; Amprentele Sufletului, Buzău; Gând Românesc, Alba Iulia; revista Dăruiri Literare, Orăștie; revista Ardealul literar, Deva; revista Apollon, Urziceni, jud. Ialomița; revista Portal-Măiastra, Tg. Jiu, jud. Gorj; Nomen Artis – Dincolo de tăcere, București; ziarul Graiul Maramureșului; revista Candela de Montreal, Canada; revista Bogdania, Focșani; revista Cronos – Penița de Aur, Constanța; revista Memoria Slovelor, Vâlcea.

Despre creația literară a Cameliei Ardelean au scris cronici elogioase Eugen Evu, Maria Toma Damșa, Petrișor Ciorobea, Miron Țic, Ioan Vasiu, Daniel Marian, Ileana Lucia Floran, Raisa Boiangiu.

Din 2014, este membră a Asociației Scriitorilor din Județul Hunedoara, iar în anul 2016 a devenit membră a Asociației Culturale Casina Națională Deva.

Volumul de versuri Suflete de ceară conține 100 de poeme în vers clasic, cu puternice accente lirice. Prefața este semnată de profesoara și scriitoarea Maria Toma Damșa, iar postfața, de poetul Daniel Marian.

Volumul de proză scurtă, Destine, prefațat de scriitoarea Raisa Boiangiu, având postfața semnată de poetul Miron Țic, conține nuvele în centrul cărora

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pantofii tăi sunt prea strâmți? TOP 6 moduri de a-i lărgi, pe care NU le știai!

Există milioane de perechi de pantofi pe piață. Trebuie doar să îți rezervi timp pentru a fi sigur că pantofii pe care...

România este clasată pe ultimul loc la reciclarea deșeurilor în UE. Din 2020, riscăm amenzi de 200.000 euro pe zi!

    Din 2020, România trebuie să ajungă la o rată de reciclare de minimum 50%. Imposibil, în acest moment, însă Curtea de Justiție...

Vrei să crești un copil inteligent? Investește în jucăriile potrivite!

Tot mai mulți părinți se mândresc cu nivelul de inteligență al copiilor lor și o pun pe seama moștenirii genetice sau a...

TOPul cautarilor globale în Google în 2019 – Cum arată lumea prin filtrul motorului de căutare?

Liderul in domeniul motoarelor de cautare, Google, a facut publice cele mai cautate expresii, cuvinte si subiecte din anul 2019. Datele au...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: