Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA "Libertate și Artă fără frontiere" la Parlamentul European

“Libertate și Artă fără frontiere” la Parlamentul European

BruxellesPeste 80 de artişti din 52 de ţări ale lumii expun în cadrul unei expoziţii deschise marţi seara la sediul Parlamentului European din Bruxelles.

Manifestarea este organizată de parlamentarul european Iuliu Winkler, originar din judeţul Hunedoara, cu sprijinul Fundaţiei Inter-Art din Aiud şi al deputatului Sógor Csaba, expoziţia de artă contemporană “Libertate și Artă fără frontiere” cuprinde și lucrări semnate de 16 tineri artiști, sub 16 ani, din 5 țări.

Lucrările din cadrul acestei expoziții reprezintă rodul taberelor internaționale de creație organizate anual la Aiud de Fundația Inter-Art.

Parlamentarul european Iuliu Winkler, amfitrionul expozitiei
Parlamentarul european Iuliu Winkler, amfitrionul expozitiei

Evenimentul din Bruxelles reprezintă un popas remarcabil al expoziției “Libertate și Artă fără frontiere” în periplul său pe la sediul ONU de la New York, în Viena, Vichy sau Rabat, după cum înseamnă și încununarea stăruinței și energiei depuse, în ultimii ani, de artiștii reuniți în cadrul Fundației Inter-Art.

Fenomenul Inter-Art s-a născut dintr-un vis frumos, în urmă cu 18 ani, și a crescut în inimile câtorva artiști care au crezut în acest vis. (…) Fundația Inter-Art din Aiud  are ca obiectiv major promovarea artei contemporane la nivel internațional, iar prin aceasta să construiască punți de legătură între țări și popoare. (…) Pentru noi este o mare onoare să fim găzduiți azi în Parlamentul European, cea mai importantă instituție europeană“, a spus Ștefan Balog, președintele Fundației Inter-Art.

Cu prilejul deschiderii expoziției de la Parlamentul European a fost lansat și volumul bilingv româno-francez de poezie intitulat “Poemul tăcerii – Poème du silence” al poetului Ioan Hădărig.

Volumul este însoțit și de albumul muzical “Almost Dream” care însumează poeme sub semnătura lui Ioan Hădărig transpuse în muzică de grupul Melodis Folk, format din Emilia Szongoth și Marius Moga. De altfel, în cadrul vernisajului, Melodis Folk a susținut un recital interpretând o selecție de pe albumul amintit.

Evenimentul a inclus și o degustare de vinuri din județul Alba, precum și prezentarea alternativelor turistice din această zonă a Transilvaniei

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: