AcasăSTIRICARAS-SEVERINLicee ”de excelență” în Timiș și Caraș-Severin

Licee ”de excelență” în Timiș și Caraș-Severin

Trei licee tehnologice din județul Caraş-Severin  și cinci din județul Timiș au primit Titluri de Excelenţă din partea Consorţiului Regional pentru Învăţământ şi Ocupare Vest (CRIO VEST), în urma unui concurs lansat la nivel regional și desfășurat pe parcursul acestui an. 

Competiția s-a desfășurat la nivelul zonei de Vest – la invitaţia lansată în luna aprilie a acestui an – în total fiind înscrise un număr de 19 licee din Arad, Hunedoara, Caraș-Severin și Timiș. Schema de excelenţă a fost iniţiată în vederea implementării priorităţilor strategice regionale în domeniul educaţiei şi formării profesionale, precum şi pentru a asigura un suport pentru fundamentarea deciziilor autorităţilor locale şi judeţene. Practic, schema de excelenţă reprezintă un mecanism de monitorizare a ofertei de formare profesională la nivel regional.

„Suntem o structură care funcţionează la nivel regional şi am considerat că este momentul să identificăm şi lucrurile bune care se întâmplă în şcoli. Prin urmare, am demarat această schemă de excelenţă, în care unităţile şcolare primesc un audit extern”, a explicat Ildiko Pataki, prim-vicepreşedinta CRIO VEST.

La nivelul județului Caraș-Severin, diplome de excelență a primit Colegiul Tehnic Cărășan, pentru parteneriatele cu piața muncii și comunitatea. Unitatea de învățământ a aplicat pentru toate cele patru arii de excelență, comisia acordându-i-l pe acesta pentru mai multe aspecte care merg cu deviza liceului: toți împreună pentru o comunitate puternică. Tot pentru această arie a primit diplomă de excelență și Liceul Tehnologic „Sfântul Dimitrie” din Teregova, de doar trei ani în rândul unităților de învățământ liceal, dar foarte activ în colaborarea cu comunitatea și agenții economici din zonă. Al treilea colegiu premiat pentru parteneriate a fost Colegiul Economic al Banatului Montan, cel care s-a înscris în competiție și pentru inovație, însă nu a primit diplomă de excelență. Ultimul liceu din județ înscris în concurs a fost Liceul Bănățean Oțelu Roșu, cel care a primit titlul de excelență în relevanța ofertei de formare profesională, tocmai pentru analiza realizată de către liceu an de an, pentru a vedea ce calificări se pliază pe piața muncii. De altfel, liceul și-a îndeplinit planul de școlarizare în proporție de 100 la sută ani la rând.

Din județul Timiș au fost premiate Colegiul Național „Iulia Hasdeu” din Lugoj, Colegiul Economic „FS Nitti”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” și Liceul Tehnologic de Poştă şi Telecomunicaţii, toate din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc