Acasă STIRI Licitația de la CEH nu a adus banii necesari ridicării ipotecii de...

Licitația de la CEH nu a adus banii necesari ridicării ipotecii de pe Termocentrala Paroșeni

[ad_1]

Complexul Energetic Hunedoara a scos, joi, la licitație, o serie de active mobile și imobile. Bunurile au fost scoase la vânzare pentru ca societatea să adune banii necesari pentru ridicarea ipotecii de pe Termocentrala Paroșeni. La finalul zilei, când s-a tras linie, CEH a strâns doar o mică parte din valoarea totală a ipotecii.

Desulfurarea, purtătoare de ipotecă

CEH are nevoie de 14 milioane de lei, adică undeva la 3 milioane de euro pentru a achita ipoteca existentă pe Termocentrala Paroșeni.

Administratorul judiciar al CEH, Emil Gros, spune că în urma licitației de la CEH s-au vândut active în valoare de 1,5 milioane de euro. Asta înseamnă jumătate din suma necesară pentru achitarea ipotecii.

Cum pe Termocentrala Paroșeni există ipotecă, aceasta nu poate fi supusă procedurii de dare în plată. Procedură care ar permite ulterior formarea unui nou complex energetic.

Garanția pusă pe ipotecă vine ca urmare a neachităirii în totalitate a costurilor legate de instalația de desulfurare.

În vara lui 2018 Ministerul Energiei anunța finalizarea instalației de desulfurare de la Termocentrala Paroșeni. Investiția, de peste 64 milioane de euro, a conformat termocentrala la condițiile de mediu impuse de Uniunea Europeană.

Cu toate că instalația de desulfurare a fost pusă în funcție, contravaloarea acestea nu a fost achitată în totalitate. S-au adunat penalități pentru nerespectarea contractului și penalități la penalități. Cum firma constructoare, CNIM, nu și-a obținut banii în totalitate a obținut o ipotecă pe Termocentrala Paroșeni.

Pentru ca termocentrala să poată fi dată în plată și, deci ipoteca ridicată, administratorul judiciar speră să poată trece ipoteca pe alte active ale companiei.

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: