AcasăSTIRIBIHORLista candidaţilor UDMR pentru europarlamentare, validată la Oradea de Consiliul Reprezentanţilor Unionali

Lista candidaţilor UDMR pentru europarlamentare, validată la Oradea de Consiliul Reprezentanţilor Unionali

Lista de candidaţi UDMR pentru europarlamentare, cu Winkler Iuliu şi Vincze Lorant pe primele două poziţii, urmaţi de Hegedus Csilla, Oltean Csongor şi Sogor Csaba a fost validată cu unanimitate de voturi de cei 101 reprezentanţi ai prezenţi, sâmbătă, la Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) desfăşurat la Oradea.

„Astăzi am avut o şedinţă de lucru cu un singur punct pe ordinea de zi: aprobarea listei candidaţilor la alegerile europarlamentare, aprobarea listei stabilită la Consiliul Permanent. Săptămâna trecută, vineri, am avut şedinţa Consiliului Permanent, la Cluj Napoca. Avem cinci candidaţi pe primele cinci locuri, aşa cum a stabilit Consiliul Permanent, plus ceilalţi candidaţi, până la poziţia 43. Pe primele locuri rămân (…) Winkler Gyula, pe prima poziţie, pe a doua poziţie Vincze Lorant, Hegedus Csilla pe poziţia a treia, pe poziţia a patra Oltean Csongor şi pe poziţia a cincea Sogor Csaba”, a declarat, la finalul întâlnirii, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adăugat faptul că şi el este pe listă, pe ultima poziţie, modificarea acestei liste fiind posibilă până în 26-27 martie, în cazul în care reprezentanţi ai PCM sau PPMT, dar şi personalităţi sportive sau culturale vor solicita acest lucru.

În cadrul CRU, Kelemen Hunor a subliniat faptul că stabilirea ordinii candidaţilor pe listă a fost foarte dificilă, în condiţiile în care doar primele două locuri sunt eligibile, toţi cei cinci candidaţi având calităţile necesare pentru a reprezenta la Bruxelles comunitatea maghiară din România.

Iuliu Winkler, primul pe lista candidaţilor, a precizat la rândul său că finanţările europene au făcut posibile în România investiţii care, doar cu bani de la bugetul de stat, ar fi durat foarte mulţi ani. Acesta a precizat că îşi doreşte ca nivelul finanţărilor europene pentru România să nu scadă.

În prezent, UDMR are doi europarlamentari, Winkler Iuliu şi Sogor Csaba. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc