Acasă ADVERTORIAL Locuințele românilor sunt cele mai înghesuite din Uniunea Europeană! - Nevoiți să...

Locuințele românilor sunt cele mai înghesuite din Uniunea Europeană! – Nevoiți să ne descurcăm cu ce avem

Un studiu statistic realizat în UE situează țara noastră pe primul loc atunci când vine vorba de locuințe cu spațiu restrâns. Acestea nu se încadrează în normele europene ce stabilesc nivelul de confort al cetățeanului. Aproape jumătate din populația României împarte locuința cu cel puțin încă o persoană care nu le este soț sau soție. Situația poartă o singură denumire: supraaglomerare.

Normele europene cu privire la suprafața optimă a unui apartament mediu sunt de 90 de metri pătrați. Situația este departe de acest număr pentru o mare parte din locuitorii țării noastre, unde suprafața unui apartament mediu nu ajunge nici la jumătate din normele UE, aceasta fiind de 40 de metri pătrați.

În condițiile în care Uniunea Europeană prevede un spațiu de cel puțin 30 mp pentru o singură persoană, viața românilor în acest regim de aglomerare este o provocare. Faptul de a împărți un spațiu insuficient cu mai multe persoane presupune un efort continuu și poate duce la consecințe nedorite, mai ales asupra copiilor.

Care sunt efectele supraaglomerării în locuințe?

Deși trendul caselor foarte mici este deja în plin avânt în America, supraaglomerarea nu este un subiect pe care să îl subestimăm. Efectele acesteia pot fi negative pe termen lung și pot șlefui o personalitate care va avea defecte precum: simț exagerat al posesiunii, irascibilitate, zgârcenie, dezorganizare etc.

Dezavantajele unui astfel de trai sunt vizibile și destul de ușor de depistat. În special copiii sunt afectați de atmosfera din astfel de spații. Lipsa spațiului personal și a intimității poate duce la apariția de conflicte frecvente între membrii familiei. Se crează astfel un mediu tensionat și gălăgios care poate duce la deprimare, privare de somn, dificultăți de concentrare. Copiii care locuiesc în astfel de spații, tind să aibă o performață școlară scăzută, deoarece întâmpină dificultăți în a pregăti temele sau a învăța pentru un test într-un mediu înghesuit și adeseori dezordonat.

Soluții ingenioase pentru spații restrânse

Organizarea este cheia confortului într-un apartament mic. Românii care nu se bucură de spațiul pe care Uniunea Europeană l-a prevăzut pentru confort trebuie să învețe să își organizeze locuința, astfel încât aceasta să devină un cămin călduros în pofida dezavantajelor.

  1. Apelează la soluții inovative pentru economisirea spațiului

    Aceste soluții pot include, spre exemplu, mobilierul convertibil. Producătorii au fost receptivi la nevoile oamenilor și au fabricat soluții de mobilier care sunt special concepute pentru a economisi spațiu. Putem vorbi despre o masă de cafea care se transformă într-o masă de oaspeți, o canapea modulară, care în funcție de nevoi poate deveni colțar sau canapea cu fotoliu. În camerele cu mai mulți copii, patul poate fi o provocare. Totuși, paturile supraetajate cu birou încorporat și spațiu de depozitare, se dovedesc a fi foarte practice. Și ușile pot fi optimizate pentru spațiu restrâns. În acest sens, găsești uși glisante pe kulttur.ro, la prețuri destul de accesibile.


  2. Renunță la lucruri

    Efectele negative ale coabitării într-un spațiu insuficient pot fi diminuate atunci când fiecare membru al locuinței este atent la lucrurile pe care le aduce în casă. De multe ori, faptul că nu renunțăm la lucruri este mai grav decât acela că trăim într-un spațiu foarte mic. Așadar, cumpără mai puțin și renunță la tot ce nu folosești. Astfel spațiul va fi mult mai aerisit și ordinea mai ușor de păstrat.

  3. Folosește cât mai mult spațiu vertical

    Lumina din plin este un alt element esențial de care aceste locuințe trebuie să se bucure. Ar putea fi o idee bună să investești în ferestre noi, așa cum găsești pe http://kulttur.ro, care să fie izolate și care să permită unei cantități mai mari de lumină să pătrundă în locuință.

Cei care locuiesc în garsoniere sau apartamente care sunt mult prea mici pentru a le asigura confortul, pot crea cel puțin senzația de loc spațios. Pe lângă renunțarea la tot ce nu este necesar, aceștia trebuie să fie conștienți de puterea spațiului vertical. Pereții pot fi exploatați pentru a instala mobilier sau alte soluții de depozitare a obiectelor, astfel încât, spațiul de podea să fie cât mai liber. Cu cât podeaua este ocupată mai puțin, cu atât senzația de spațiu va fi mai accentuată.

Te poti folosi de sfaturile de mai sus pentru a crea un spatiu comod si utile pentru intreaga familie, indiferent de dimensiunile acestuia. Chiar daca nu te bucuri de o casa foarte mari si spatioasa, poti transforma mica locuinta intr-un loc confortabil si primitor, fara prea mari investitii.
Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Ce înseamnă o casă sigură și ce poți face pentru a fi mereu în siguranță la tine acasă

 O casă pe pământ, o vilă sau chiar şi un apartament trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi sigure, atât în...

Atunci când oamenii potriviți sunt la locul potrivit – Ce stă la baza unei afaceri prospere?

 Există o multitudine de idei foarte bune de afaceri din partea tinerilor antreprenori sau de afaceri deja funcționale care au un potențial...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: