Acasă POLITICA Macron, la Sibiu: Văd trei puncte importante la acest summit și anume...

Macron, la Sibiu: Văd trei puncte importante la acest summit și anume climatul, protecţia frontierelor şi o creştere din punct de vedere economic şi social

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, spune că la summitul de la Sibiu vede trei teme importante de discuţii, acestea fiind climatul, precizând că trebuie reduse emisiile de carbon până în 2050, protecţia frontierelor Europei şi un model de creştere a Europei din punct de vedere economic şi social.

Macron a declarat, joi, la sosirea la summitul de la Sibiu, că la alegerile pentru Parlamentul European de la sfârşitul acestei luni cetăţenii europeni vor avea de ales dacă doresc să continue proiectele începute sau dacă vor ca Europa să fie distrusă prin poziţiile naţionaliste.

“Ce trebuie să facem astăzi este să vorbim despre Europa, să vorbim despre proiectele comune. În mai puţin de 15 zile, în funcţie de fiecare ţară, vom avea alegeri europene. Mai mult de 400 de milioane de cetăţeni europeni vor avea de ales dacă vrem să construim împreună în continuare, dacă vrem să îmbunătăţim sau să distrugem Europa prin poziţiile naţionaliste. Este provocarea pe care trebuie să o înfruntăm în următorii ani”, a afirmat preşedintele Franţei, spunând că “este un clivaj pe care eu îl simt foarte puternic”. 

Macron a spus că vede trei teme majore de discuţie la acest summit.

“Astăzi vom vorbi despre viitor şi despre proiectele pe care trebuie să le apărăm. În ultimii doi ani am făcut să progreseze proiectele privind apărarea, privind o Europă socială şi mai bine integrată pentru toată lumea şi văd trei puncte importante la acest summit. Climatul – trebuie să reuşim să obţinem un angajament privind zero emisii de carbon până în 2050, este un angajament esenţial. Al doilea punct este protecţia frontierelor Europei, trebuie să apărăm zona Schengen, şi al treilea punct este să ne luptăm pentru un model de creştere a Europei din punct de vedere economic şi social, trebuie să ne concentrăm pe modul în care va progresa civilizaţia digitală şi trebuie să găsim o mai bună cale de integrare socială a europenilor”, a explicat preşedintele Franţei.

De asemenea, referitor la tema schimbărilor climatice, el a spus că trebuie o luptă mai puternică.

“Trebuie să semnăm toate statele membre un text foarte ambiţios astăzi, ca să avem zero emisii de carbon în viitorul apropiat, în privinţa climatului trebuie să ne luptăm mai puternic şi am făcut această alegere în ultima săptămână, să cerem Statelor Unite să-şi redefinească poziţia pentru că nu fac suficient în privinţa schimbărilor climatice”, a spus Macron.

El a mai afirmat că trebuie urmărită în continuare activitatea balistică a Iranului.

“Franţa va apăra acordul nuclear pe care l-a negociat cu Iranul. Trebuie să continuăm să urmărim activitatea balistică a Iranului, trebuie să apărăm acest acord din 2015 şi trebuie cu toţii să avem poziţie comună”, a mai declarat Emmanuel Macron.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cât trebuie, de fapt, să stea un laptop la încărcat? Care sunt recomandările experților?

După ce ai achiziționat un laptop sau o baterie nouă pentru cel vechi, specialiștii recomandă încărcarea pentru cel puțin 24 de ore....

Ești o persoană rușinoasă? Iată CUM treci peste timiditate și prejudecăți!

Deși persoanele timide tind să nu creeze mai niciodată probleme sau neplăceri celor din jur, multe dintre ele și-ar dori să scape...

Sfaturi utile pentru femei – 4 mici investiții pentru a te simți bine în pielea ta!

De multe ori, doamnele și domnișoarele simt nevoia de noi achiziții care să contribuie major la crearea unui sentiment plăcut. Încrederea în...

Cum să reduci cheltuielile pe care le ai cu mașina – Trucurile pe care merită să le încerci!

A întreține o mașină nu este ușor, dar nici ieftin. Pe lângă carburant, există o mulțime de lucruri care te fac să...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: