Acasă SOCIAL Mai mult de jumătate dintre români consideră corupția ca fiind cea mai...

Mai mult de jumătate dintre români consideră corupția ca fiind cea mai gravă problemă a țării

Peste 50% dintre români consideră corupţia ca fiind cea mai mare problemă a ţării, iar 34% sunt de acord ca cetăţenilor să le fie interzis să părăsească ţara pentru o perioadă lungă de timp, se arată într-un sondaj comandat de Consiliul European pentru Relaţii Externe (ECFR), scrie The Guardian.

Sondajul a fost efectuat pentru a stabili care sunt cele mai importante probleme pentru cetăţenii europeni înaintea alegerilor europarlamentare din mai. Au participat la sondaj 50.000 de persoane din 14 ţări, care vor ocupa 80% din locurile Parlamentului European. 

Sondajul arată că europenii sunt îngrijoraţi de diferite aspecte, nu doar de imigraţie, deşi acesta a fost subiectul care a dominat politica europeană în ultimii cinci ani. Corupţia, naţionalismul, terorismul şi schimbările climatice sunt printre subiectele cele mai importante pentru europeni.

În România, Spania, Italia, Grecia, Polonia şi Ungaria, cetăţenii sunt mai îngrijoraţi de nivelul ridicat al emigraţiei decât de cel al imigraţiei. Dintre români, 55% sunt mai îngrijoraţi de numărul mare de persoane care părăsesc ţara decât de imigranţi, iar 34% consideră că cetăţenii nu ar trebui să aibă voie să părăsească ţara pentru o perioadă lungă de timp.  

Protejarea mediului înconjurător ar trebui să fie o prioritate chiar dacă afectează creşterea economică, consideră 64% dintre români.  Ţările care sunt îngrijorate mai mult de emigraţie au fost martorele unor scăderi puternice ale populaţiei.

În România, populaţia a scăzut cu 10% în ultimii 10 ani, majoritatea celor care au părăsit ţara fiind tineri care s-au mutat pentru a lucra în vestul Europei. Totuşi, în ţările nordice şi vestice, oamenii sunt mai îngrijoraţi de imigraţie decât de emigraţie.

În Ungaria, Italia, Polonia, Spania, Grecia şi Slovacia, peste 50% dintre persoanele intervievate consideră corupţia ca fiind o problemă majoră.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: