Acasă STIRI Majorări de până la 50 la sută din salariu pentru câțiva angajați...

Majorări de până la 50 la sută din salariu pentru câțiva angajați ai Primăriei Petrila

[ad_1]

Peste 20 de angajați ai Primăriei Petrila beneficiază, de la începutul lunii februarie, de majorări salariale de până 50 la sută din salariile de bază. Motivul, lucrează la proiecte pe fonduri europene. Primarul spune că majorarea s-a făcut conform legii. Există însă și persoane care susțin că de aceste majorări au beneficiat ”persoanele protejate„.

Majorări între 20 și 50 la sută

Conform unei dispoziții a primarului Vasile Jurca, din februarie 2021, 22 de angajați ai primăriei au salariile de bază din ianuarie mai mari cu procente cuprinse între 20 și 50. Acești angajați fac parte din echipele de proiect aferente unui număr de 17 proiecte implementate pe fonduri europene.

Dispoziția prin care s-au majorat salariile

Printre cele 17 proiecte figurează inclusiv Green Line Valea Jiului, proiect implementat de CJ Hunedoara în colaborare cu primăriile din Valea Jiului la care absorbția era sub 2 la sută, și care a depășit, cel puțin pe o componentă, termenul de implementare.

”Majorările au fost aplicate conform reglementărilor legale în vigoare. S-a dat un spor de 25 la sută, pe lege, celor care lucrează la proiecte europene”, a declarat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Numai că, în multe cazuri, majorarea e de 50 la sută.

Cea mai mare creștere – ca și sumă în lei- se regăsește în dreptul Mihaelei Lang, șef serviciu AIPFIMC, inspectorului Florin Dragomir  și în dreptul secretarului general Adriana Elena Dăian. Cu majorarea de 50 la sută aceștia au ajuns la un salariu de bază final de 11.440 lei.

beneficiari majorari salariale

Unii cu legalitatea, alții cu partea tehnică

Primarul Vasile Jurca spune că la proiectele europene lucrează atât cei de la serviciul destinat acestui scop, cât și juriști și ingineri. Secretarul general al Primăriei Petrila este cel care avizează de legalitate documentele, inginerii se ocupă de partea tehnică, iar economiștii de bugete, spune edilul petrilean.

„Sunt 22 de persoane, protejate, care lunar beneficiază de măriri salariale cu până la 50% la salariu, pe considerentul că ar lucra pe proiecte europene. Practic, daca îi întrebi, mulți nu au nici măcar  o idee de proiectele respective”, susține un reprezentant al Primăriei Petrila.

Dacă la Timișoara spre exemplu primarul Dominic Fritz spunea că va tăia sporurile celor care lucrează la proiecte europene, la Petrila acestea ajung și la 50 la sută.

Banii ar trebui dați în funcție de câte milioane de euro sunt absorbite și nu de câte proiecte există, primarul de la Timișoara reclamând exact faptul că s-a absorbit un milion de euro, dar s-au plătit sporuri de 7 milioane de lei. Iar banii care reprezintă sporuri pentru cei care lucrează cu proiecte europene sunt de la bugetul local, nu din fonduri europene.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: