Acasă JUSTIȚIE Mandate de arestare prelungite, în cazul şefilor Poliţiei Timiş şi Recaş şi...

Mandate de arestare prelungite, în cazul şefilor Poliţiei Timiş şi Recaş şi al primarului din Recaş

Tribunalul Timiş a decis, luni seară, să prelungească mandatele de arestare preventivă în cazul şefilor Poliţiei Timiş, şefului Poliţiei Rutiere Timiş, al primarului din Recaş şi al şefului Poliţiei Recaş, decizia putând fi contestată la Curtea de Apel Timişoara.

Magistraţii Tribunalului Timiş au decis, luni seară, prelungirea pentru 30 de zile a mandatelor de arest preventiv pe numele şefului IPJ Timiş, Sorin Muntean, al adjunctului acestuia, Florin Bolbos, şi al sefului Poliţiei Rutiere Timiş, Marcel Crăciunescu.

De asemenea au fost prelungite mandatele de arestare pentru următoarele 30 de zile pe numele primarului oraşului Recaş, Teodor Pavel, şi pe numele şefului Poliţiei Recaş, Marian Temu.

Decizia Tribunalului Timiş nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Timişoara.

Sorin Muntean este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Florin Bolbos, cu atribuţii pe linia de muncă ”rutieră”, este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Marcel Crăciunescu este acuzat de patru infracţiuni de luare de mită, primarul din Recaş, Teodor Pavel, este acuzat de instigare la uzurparea funcţiei, instigare la hărţuire şi instigare la abuz în serviciu, iar Marian Temu este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În acest dosar mai sunt cercetaţi ofiţerii de Poliţie Cosmin Ionuţ Bledea şi Vasilică Gîrbaci, pentru dare de mită.

De asemenea, în acelaşi dosar procurorii DNA au dispus, în luna ianuarie, în urma audierilor, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele omului de afaceri Eugen Milutinovici, cercetat pentru instigare la abuz în serviciu.

Primarul din Recaş, Teodor Pavel, care se află la primul mandat şi care în 2012 a fost ales din partea PNL, însă în toamna anului 2014 a trecut la PSD în baza unei ordonanţe guvernamentale care permitea migraţia aleşilor locali, le-ar fi solicitat şefilor de la Poliţia Timiş să dea ordin subalternilor lor să nu îşi îndeplinească sarcinile de serviciu în Recaş. În caz contrar, poliţiştii care nu îndeplineau ordinele erau mutaţi, schimbaţi ori li se desfiinţa funcţia.

Potrivit DNA, şeful Serviciului Rutier Timiş, Marcel Nicuşor Crăciunescu, a pretins şi a primit, în martie 2014, de la Cosmin Bledea şi Vasilică Gîrbaci, pentru a propune avansarea acestora în grad profesional înainte de termen, două seturi (opt bucăţi) jante Mercedes Clasa E şi anvelope pentru autoturismul personal. În 25 martie 2014, conform celor promise de către Crăciunescu, cei doi au fost avansaţi la gradul profesional următor, respectiv acela de comisar de poliţie.

La sfârşitul anului 2013 – începutul anului 2014, Crăciunescu a pretins şi a primit de la doi agenţi de poliţie un set de anvelope (patru bucăţi), pentru autoturismul marca Mercedes ML, aparţinând soţiei sale, şi un televizor LCD, potrivit DNA. După remiterea acestor bunuri, unul dintre agenţi a fost mutat, conform dorinţei sale, la Compartimentul Accidente Grave din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, iar celălalt a scăpat nesancţionat pentru abaterile constatate în activitatea sa, ca urmare a unui control.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: