Acasă ADMINISTRATIE Marilen Pirtea: PSD amăgeşte administraţiile locale atunci când le promite o bugetare...

Marilen Pirtea: PSD amăgeşte administraţiile locale atunci când le promite o bugetare de 30%

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Marilen Pirtea, atrage atenţia asupra faptului că PSD amăgeşte administraţiile locale atunci când le promite o bugetare de 30%, întrucât cifrele proiecţiei bugetare pe anul 2019 prefigurează o scădere a procentului alocat primăriilor la 22%.

“Cei doi actori vizibili ai hărţuirii fiscale pe care PSD o aplică românilor, domnii Teodorovici şi Vâlcov, pun în aceste zile presiune asupra decidenţilor din administraţiile locale, vehiculând un ipotetic procent maximal de 30% care ar urma să fie alocat pentru bugetele locale, raportat la bugetul general consolidat. Dar, odată publicat proiectul de buget pentru 2019, devine cât se poate de clar faptul că PSD caută să ducă cu vorba primarii, promiţându-le un procent de 30%, în timp ce propunerea bugetului pe 2019 prevede o proiecţie a veniturilor totale de 341 miliarde de lei, care coboară abrupt procentul bugetului pentru primării la 22%. Administraţia locală, motorul dezvoltării României, ajunge în pericolul iminent de a fi gripat de cifrele de pe masa PSD”, a afirmat Marilen Pirtea într-un comunicat de presă.

Deputatul a susţinut că, după recentele discuţiile între ministrul Eugen Teodorovici şi primarii marilor oraşe din România, a devenit tot mai clar că reprezentanţii guvernului PSD+ALDE nu sunt îngrijoraţi de soarta bugetelor locale, care se micşorează continuu, ci sunt vigilenţi doar la jocul de imagine pe care PSD îl exersează permanent.

“Ca să pară binevoitori prin alocarea de bani către bugetele locale, politicienii guvernului PSD au propus iniţial un procent mai mic de 30% din bugetul general consolidat pentru a fi acordat către primării, iar apoi, după amplificarea protestelor publice venite din ţară, au anunţat că acceptă procentul de 30%, cu intenţia de a demonstra public cât de generoşi sunt faţă de administraţiile locale. Acum, la publicarea cifrelor din proiectul de buget pe 2019, tot ce au promis înainte guvernanţii PSD+ALDE s-a transformat în fake news”, a mai spus Marilen Pirtea.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că, săptămâna viitoare, PNL va aduce în dezbatere cea mai importantă decizie a începutului de sesiune parlamentară, proiectul bugetului pentru 2019, iar dacă PSD+ALDE îşi vor menţine poziţia de “superioritate gratuită” şi vor limita procentul alocat administraţiilor locale la acest nivel incredibil de mic, de 22% din bugetul general consolidat, PNL va recurge la mobilizarea tuturor edililor locali, pe care îi va solicita să aducă argumente fără echivoc, “pentru a arăta falimentul fiscal spre care sunt împinse primăriile prin jocul super-centralist al Guvernului”.

Dacă nici acele argumente nu vor fi destul de convingătoare pentru ca arcul guvernamental din Parlament să cedeze şi să adopte un minim de 33% din buget pentru primării, atunci PNL va aduce în dezbaterea publică “subiectul lipsei banilor de la bugetele locale în toate comunităţile ale căror primării se văd aruncate în pauperitate publică, acolo unde sunt blocate investiţiile pentru dezvoltare”.

“Le vom spune oamenilor din comunităţile locale cum centralizează Guvernul din ce în ce mai mulţi bani din bugetul general, o tendinţă care se agravează de la an la an şi care conduce, în ultimă instanţă, la diminuarea importanţei administraţiei locale, o direcţie antieuropeană şi profund antidemocratică spre care se orientează guvernarea PSD+ALDE”, a conchis Marilen Pirtea.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pantofii tăi sunt prea strâmți? TOP 6 moduri de a-i lărgi, pe care NU le știai!

Există milioane de perechi de pantofi pe piață. Trebuie doar să îți rezervi timp pentru a fi sigur că pantofii pe care...

România este clasată pe ultimul loc la reciclarea deșeurilor în UE. Din 2020, riscăm amenzi de 200.000 euro pe zi!

    Din 2020, România trebuie să ajungă la o rată de reciclare de minimum 50%. Imposibil, în acest moment, însă Curtea de Justiție...

Vrei să crești un copil inteligent? Investește în jucăriile potrivite!

Tot mai mulți părinți se mândresc cu nivelul de inteligență al copiilor lor și o pun pe seama moștenirii genetice sau a...

TOPul cautarilor globale în Google în 2019 – Cum arată lumea prin filtrul motorului de căutare?

Liderul in domeniul motoarelor de cautare, Google, a facut publice cele mai cautate expresii, cuvinte si subiecte din anul 2019. Datele au...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: