AcasăSTIRIMasă caldă pentru sute de lupeneni, prin proiectul Bahtalo

Masă caldă pentru sute de lupeneni, prin proiectul Bahtalo

[ad_1]

Sute de persoane din municipiul Lupeni beneficiază de o masă caldă zilnic în cadrul proiectului Bahtalo, implementat pe fonduri europene. Masa este asigurată prin sistem catering, iar valoarea licitației este de un milion de lei.

Structura, organizată

Primăria Lupeni a înființat, recent, în cadrul Direcției de Asistență Socială, o structură care să se ocupe de asigurarea mesei beneficiarilor din proiectul Bahtalo.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, spune că majoritatea beneficiarilor din acest proiect respectă condițiile pentru a beneficia de masa oferită zilnic. Copiii, spre exemplu, trebuie să meargă zilnic la școală pentru a primi mâncarea oferită în cadrul proiectului.

„75-80 la sută dintre mese se dau zilnic. Sunt, în cadrul acestui program, circa 300 de copii și 170 de adulți”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Potrivit sursei citate, aproape un an de zile a durat până o firmă a participat la licitația care a avut la bază masa pentru proiectul Bahtalo.

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.  În cadrul acestui proiect cu fonduri europene sunt sute de beneficiari. Pe lângă masa primită, copiii beneficiază și de ajutor suplimentar la cursuri. Sunt 200 de persoane care au făcut cursuri de recalificare, dar sunt și  firme ce primesc fonduri de până la 10 mii de euro pentru afaceri. Tot cu ajutorul acestui proiect, circa 100 de persoane, tot din comunitățile marginalizate, au fost integrate în câmpul muncii.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc