Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Melanj între gospel și muzică simfonică pe scena Filarmonicii Banatul

Melanj între gospel și muzică simfonică pe scena Filarmonicii Banatul

În 2014 sunt 10 ani de când proiectul „Gospel meets Symphony” este gustat de melomanii din zona de vest a țării. La ediția jubiliară din luna iunie, organizatorul – Asociaţia Culturală TGP  în parteneriat cu Filarmonica Banatul din Timișoara-  vor  aduce pe scenă peste 120 de corişti amatori care vor cânta acompaniaţi de orchestra Filarmonicii Banatul.

Asociaţia Culturală TGP organizează anul acesta ediţia jubiliară de 10 ani a Timişoara Gospel Project, în parteneriat cu Filarmonica Banatul. evenimentul se va desfășura între 13 și 22 iunie, dar înscrierile pentru particopare se fac începând cu 3 februarie, pe site-ul www.asociatia-tgp.ro. În weekend-ul 15-16 martie va avea loc un workshop pentru proiectul din iunie, iar cele două concerte vor avea loc în 21 şi 22 iunie. Peste 120 de corişti amatori vor cânta acompaniaţi de orchestra Filarmonicii Banatul, după doar o săptămână de repetiţii. După cum spune Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, proiectul este ocazia excelentă pentru a promova bucuria de a cânta, de a face muzică şi pentru a oferi o perspectivă nouă asupra actului artistic, atât pentru participanţi, cât şi pentru spectatori.

Povestea Timişoara Gospel Project a început cu zece oameni şi un pian. Deja ultimele ediţii, cu concertele cu band profesionist de la Sala Capitol, au însemnat o recunoaştere artistică a proiectului nostru, dar adevărata sa maturizare şi înflorire o reprezintă colaborarea cu orchestra Filarmonicii, la care nimeni nu visa acum nouă ani”, a declarat dirijorul german Dominic Samuel Fritz, iniţiator al proiectului.

Timişoara Gospel Project adună pentru o săptămână de repetiţii şi două concerte oameni de toate vârstele, profesiile, etniile şi confesiunile, cu sau fără experienţă corală, dar având în comun „muzica în sânge şi un strop de nebunie” şi fiind animaţi cu toţii de o cauză bună: strângerea de donaţii pentru Centrul de Îngrijire Paliativă de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”, unde sunt internaţi pacienţi aflaţi în faza terminală a unei boli incurabile.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: