Acasă NAȚIONAL Microsoft obligă companiile la cheltuieli de milioane de dolari; nici persoanele fizice...

Microsoft obligă companiile la cheltuieli de milioane de dolari; nici persoanele fizice nu scapă

Sistemul de operare al Microsoft, Windows XP, nu va mai beneficia de niciun suport din partea companiei începând din 8 aprilie. Practic, nu vor mai fi oferite update-uri şi nu va mai fi făcută nicio actualizare. Mai mult, compania americană a anunţat că nu va mai oferi gratuit nici soluţia proprie de securitate, Microsoft Security Esentials.

Măsură anunţată de Microsoft aduce serioase prejudicii companiilor din lumea întreagă, cele care folosesc pe scară largă acest sistem de operare, ele fiind acum obligate să schimbe cu totul calculatoarele, întrucât noile sisteme de operare ale companiei americane nu sunt compatibile cu vechile PC-uri. Nici utilizatorii privaţi ai sistemului de operare produs de Microsoft în anii ’90 nu scapă, în prezent existând în lume milioane de utilizatori care încă mai folosesc pe computerele de acasă acest sistem de operare. Din statisticile Google, în prezent cam 30% dintre utilizatorii de internet din întreaga lume folosesc sistemul de operare Windows XP.

Fără protecţia oferită de Microsoft, utilizatorii care vor mai folosi Windows XP după data de 8 aprilie, se expun unor riscuri de securitate majore. Alternativa instalării unui antivirus performant nu stă nici ea în picioare, întruct şi programele tip antivirus au nevoie de configuraţii hardware moderne pentru a rula în mod optim.

Decizia Microsoft are în spate câteva chestiuin care ţin de costurile de oparare şi de mentenanţă ale vechiului XP, dar este şi una strategică în ideea companiei americane de a forţa utilizatorii să facă pasul spre noile sisteme de oparare Windows 8, respectiv Windows RT care oferă soluţii integrate de securitate mult îmbunăţăţite. Dacă este să vorbim despre beneficiile pe care companiile le au prin renunţarea la Xp ar fi: securitatea, suportul tehnic, costul, compatibilitate, performanţa şi productivitatea. evident, costurile pot fi trecute şi la dezavantaje în prima fază, companiile fiind obligate să bugeteze achiziţia de hardware nou. Puse în balanţă, însă, costurile de exploatare ale vechiului sistem de operare pe vechile computere se pot dovedi mult mai mari decât achiziţia de noi echipamente şi software actualizat.

Dacă este să privim strict la riscurile de securitate, lipsa suportului tehnic pentru XP nu va face altceva decât să îngroaşe statisticile actuale care demonstrează fără dubiu că utilizatorii sistemului de operare XP sunt acum cei mai vulnerabili în faţa atacurilor informatice, rata de infectare a computerelor cu Windows XP fiind mult mai mare decât rata de infectare a computerelor care folosesc Windows 8.

Care sunt alternativele, în cazul în care nu se poate face trecerea spre un nou hardware? Nu prea multe. Eventual renunţarea la sistemul de operare al Microsoft şi instalarea unui sistem de operare Linux, însă şi aici sunt puţine variante care să ofere stabilitate, protecţie şi suport tehnic adecvat. Este, aşadar, evident că Microsoft nu lasă prea multe portiţe.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: