Acasă STIRI Miner Lupeni: Sunt oameni blocați în subteran. Acum nu mai e coronavirus?

Miner Lupeni: Sunt oameni blocați în subteran. Acum nu mai e coronavirus?

[ad_1]

 

Un miner de la Lupeni susține că se încearcă mușamalizarea situației din minerit. Bărbatul a ajuns, miercuri seară la urgență. A fost lăsat acasă, dar i s-a dat trimitere la cardiologie. Joi, bărbatul a fost chemat însă la declarații la unitatea minieră. Spune că administrația CEH nu a mobilizat la gura minei nici măcar o ambulanță.

Oamenii au ajuns la capătul răbdării

Ștefan Ban spune că are colegi, vecini și prieteni care sunt blocați în continuare în subteran. Acuză că se încearcă mușamalizarea acestui fapt.

”În ce țară trăim? Nu ne bagă nimeni în seamă. Sunt 48 de ore în care români, mineri amărâți, sunt blocați în subteran. Nimeni nu ia măsuri. Nimeni nu ia măsuri legale. Nu se lucrează legal. Sunt sute de oameni blocați în subteran. Acuma nu mai există coronavirus, acum nu mai există pandemie. Sunt blocați în întuneric. Li s-au terminat lămpile. Oamenii sunt desculți pentru că nu mai suportă să stea în cizme și stau pe galerie în mocirlă. Nu fac nimic altceva decât să-și ceară drepturile. Nu au cerut măriri de salarii, au cerut să li se dea drepturile salariale restante. Nu au cerut decât banii pe munca pe care au făcut-o. Nu e prezentă o mașină de poliție, nu e prezentă o ambulanță”, a declarat Ștefan Ban într-o înregistrare postată pe pagina personală de Facebook.

Minerul spune că a fost un protest spontan, nu a fost nimeni instigator, așa cum încearcă să spună unii sau alții. Mai mult acesta spune că a fost chemat la mină, pentru a da declarații în fața celor de la SSM.

”De ce să dau declarații când ei nu fac totul legal? De ce nu este salvare, de ce nu este poliție? Sunt oameni blocați în subteran de 48 de ore. Este ilegal să fie blocați în subteran de peste 48 de ore. Nu suntem câini. Nu suntem nici sclavi și nici cârpele lor, pentru un partid sau altul. Uităm, din cauza partidelor că suntem oameni și vecini și stăm și ne chinuim în mizerie. Pentru ce? Pentru funcții? Pentru o țară coruptă de la un capăt la altul? Pentru un Guvern nesimțit? Pentru un Guvern nesimțit și incompetent suntem blocați în subteran, pentru că nu primim banii ăia amărâți. 1700 de lei plată după 20 de ani de subteran. Nu se poate așa ceva. Oamenii sunt la capătul răbdării”, a mai spus minerul.

Potrivit acestuia, autoritățile nu au făcut decât să lanseze promisiuni. Oamenii au nevoie de bani, pentru că fiecare are propria familie și propriile cheltuieli.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: