Acasă STIRI Minerii de la Lupeni cer demisia conducerii CEH și pe ministrul Energiei...

Minerii de la Lupeni cer demisia conducerii CEH și pe ministrul Energiei în subteran

[ad_1]

Protestul minerilor de la Lupeni continuă. Discuțiile purtate miercuri cu prefectul de Hunedoara, și cele purtate joi cu lideri de sindicat, nu i-au determinat să renunțe la autoblocarea din subteran. După mai bine de 24 de ore de la declanșarea protestului, din subteranul minei Lupeni a ieșit doar o listă cu revendicări.

Conducerea CEH să demisioneze

Pe lista de revendicări semnată ”minerii EM Lupeni”, la primul punct se află demisia conducerii CEH. Este pentru prima dată, în ultimii ani, când minerii cer demisia conducerii.  Asta deși problemele în cadrul companiei au fost mereu aceleași.

Din vara lui 2018 director general al CEH este Samuel Dioane. Acesta a fost susținut de PSD. La momentul în care s-a schimbat guvernarea, Dioane a trecut la PNL.

De la finele lui 2019, odată cu intrarea în insolvență, CEH are și un administrator special. Pe Cristian Roșu, membru PNL. Fost lider de sindicat chiar la mina Lupeni.

Minerii mai doresc ca salariile să fie plătite pe 15 și 30, acordarea tichetelor de masă restante, dar și plata restanțelor la decontul de transport și ajutorul de încălzire.

Cere prezența ministrului în subteran

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este chemat în Valea Jiului. Și nu oriunde, ci în subteranul minei Lupeni. Aceasta este ultima revendicare a minerilor protestatari.

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: