AcasăSTIRIMinisterul Finanțelor vrea să amâne facilitatea de 1.500 de lei pentru părinții...

Ministerul Finanțelor vrea să amâne facilitatea de 1.500 de lei pentru părinții cu copii la grădiniță, recent intrată în vigoare

[ad_1]

Polițiștii locali ai municipiului Alba Iulia au ridicat luni dimineață un autoturism parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap din parcarea magazinului Lidl de pe strada Lalelelor.

Însă, aceștia aveau să constate mai târziu că mașina în cauză chiar aparținea unei persoane cu handicap.

Întâmplarea a fost relatată reporterilor alba24.ro de un prieten al conducătorului auto.

Acesta a povestit că luni dimineață, conducătorul auto care are un handicap, alături de soția sa, care și ea are probleme de sănătate, au mers la magazinul Lidl, pentru cumpărături.

Aceștia au parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap și, potrivit celui care a relatat, au intrat în magazin, iar legitimația de handicap a rămas în mașină, la vedere, în interiorul autoturismului.

Prietenul familiei le-a observat mașina pe platformă, în apropierea pieței din Cetate și i-a sunat. Inițial, celor doi nu le-a venit să creadă, știind că au parcat regulamentar, dar au constatat ce se întâmplase la ieșirea din magazin, când nu au mai găsit mașina.

Acesta a mai spus că oamenii nu și-au permis să cheme un taxi și au fost nevoiți să se deplaseze pe jos, cu bagajele în mână, până la locuința lor. Apoi au mers la sediul Poliției Locale din centrul orașului să-și prezinte cazul, având asupra lor actele doveditoare de handicap.

La fața locului s-a prezentat și agentul responsabil de incident, care, potrivit sursei citate, a spus că nu a văzut vreun semn/legitimație care să indice că era vorba despre o mașină ce aparține unei persoane cu handicap.

Poliția Locală a anulat amenda și a transformat-o în avertisment. Însă oamenii nu au scăpat de plata ridicării mașinii, de 450 de lei. Cei doi soți au fost din nou nevoiți să se deplaseze până în Cetate, lângă Bazinul Olimpic, ca să-și recupereze mașina, în condițiile în care unul dintre ei are handicap locomotor, iar celălalt vizual.

Alba24 a contactat reprezentanții Primăriei Alba Iulia, iar aceștia au precizat că Poliția Locală are dreptul de a ridica mașinile de pe locuri destinate persoanelor cu handicap, inclusiv din parcările supermarketurilor.

Primarul Gabriel Pleșa a precizat că situația este regretabilă și cere scuze pentru acest incident.



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc