AcasăSĂNĂTATEA TAMinisterul Sănătății dotează cu aparatură în valoare de 10 milioane de lei...

Ministerul Sănătății dotează cu aparatură în valoare de 10 milioane de lei o secţie a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara

Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara va primi aparatură în valoare de zece milioane de lei veniţi de la Ministerul Sănătăţii.

„Secţia ATI va fi dotată cu aparate de ventilaţie mecanică, unul destinat copiilor sub zece kilograme (pentru neonatologie) şi nouă aparate de ventilaţie pentru adulţi, infuzomate, injectomate, monitoare, staţii centrale de monitorizare care să poată vedea toate monitoarele care sunt legate la pat”, a declarat joi directorul spitalului, Voichiţa Lăzureanu, într-o conferinţă de presă.

Ultimele investiţii în astfel de dotări au acut loc în urmă cu zece ani, printr-un program finanţat de Banca Mondială.

Pe de altă parte, Spitalul Orăşenesc Făget a inaugurat astăzi patru noi cabinete de consultaţii, deservite de tot atâţia noi medici specialişti în oftalmologie, psihiatrie, ORL şi dermato-venerice. Beneficiarii sunt mii de timişeni din Făget şi din comunele învecinate.

După aprobarea bugetului de către Consiliul Judeţean Timiş, la sfârşitul acestei luni, administraţia judeţeană va deschide un apel de proiecte pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalelor orăşeneşti.

Spitalul din Făget va beneficia de fonduri prin intermediul unui proiect de dotare cu aparatură nouă în valoare de 500 mii de euro, derulat prin Direcţia de Sănătate Publică Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc